200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
175 γρ. ζάχαρη καστανή
220 γρ. στραγάλια
125 γρ. σταφίδα ξανθή
1 βανίλια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν
1 κοφτό κ.γλ. σόδα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Με σπάτουλα ή κουτάλι ενσωματώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια και τη σόδα.
Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα στραγάλια και τα ενσωματώνουμε με σπάτουλα ή κουτάλι.
Με ένα κουτάλι της σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μίγμα στο ταψί σε ίση ποσότητα και σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 12′-15′. Μην τα ψήσετε παραπάνω. Όταν βγαίνουν από τον φούρνο, φαίνονται υγρά, αλλά στερεοποιούνται όταν κρυώσουν.
Με αυτή τη δόση βγαίνουν 4 ταψιά.