Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με 156 «Όχι» καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας

Με 156 «Όχι» καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας

0

Σφοδρές αντεγκλήσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

Κ. Μητσοτάκης: «Απέλπιδα προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να κρατήσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που «φυλλορρούν» προς άλλες πολιτικές δυνάμεις»

Α. Τσίπρας: «Την ώρα που αποτυγχάνετε συνεχίζετε με τρόπο προκλητικό, συμπεριφέρεστε σαν πρίγκιπας που η εξουσία του δόθηκε ως κληρονομικό δικαίωμα»

 

Με 156 αρνητικές ψήφους απορρίφθηκε στη Βουλή, το βράδυ της Κυριακής, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές. Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ, υπέρ 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ υπήρξε και ένα «παρών», που πιθανότατα προέρχεται από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Απουσίαζε από την ψηφοφορία η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς βρίσκεται στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξαν σφοδρές κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά το πολιτικό και ιδεολογικό χάσμα που τους χωρίζει.

«Στόχος μου δεν είναι να συμβάλω στο τοξικό κλίμα στο οποίο αισθάνεται άνετα ο κ. Τσίπρας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας ως απέλπιδα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που «φυλλορρούν» προς άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «αποτύχατε με τεράστιο κόστος για τον ελληνικό λαό, την κοινωνία και την οικονομία» και τον κατηγόρησε λέγοντας: ««την ώρα που αποτυγχάνετε συνεχίζετε με τρόπο προκλητικό, συμπεριφέρεστε σαν πρίγκιπας που η εξουσία του δόθηκε ως κληρονομικό δικαίωμα».

Και οι δύο πάντως, αναφέρθηκαν και στο ΚΙΝΑΛ ο μεν πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές για την απόσταση που δημιουργείται ανάμεσα σε ΚΙΝΑΛ και ΝΔ για γόνιμες και ρεαλιστικές προτάσεις, ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να επαναφέρει την πρόσκληση για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …