400 γραµ. πενάκι (ή άλλο μικρό ζυμαρικό με τρύπα)
1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
10 ντοματίνια
2 κ.σ ελιές φιλέτο
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους)
1 κ.σ κάπαρη
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ βαλσαμικο ξύδι
λίγο φρέσκο θυμάρι
λίγη φρέσκια ρίγανη
Για τη σος φέτας
1/2 φλ. γάλα
2 κ.σ τυρί κρέμα
2 φλ. τρίμματα φέτας
λίγη φρέσκια ρίγανη (ή φρέσκο θυμάρι) λίγη πάπρικα γλυκιά
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε ξανά καλά στο σουρωτήρι.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Τα ανακατεύουμε. Σε αυτό το στάδιο μπορούν να μείνουν στο ψυγείο σκεπασμένα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σάλτσα τυριών και περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.
Για τη σάλτσα τυριών: Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το φρέσκο τυρί κρέμα και τα τρίμματα φέτας. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η φέτα και να γίνει μία λεία κρέμα τυριού. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσοχή περιχύνουμε τη σαλάτα ζυμαρικών με τη σάλτσα τυριών λίγο πριν σερβίρουμε.