Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουνουπίδι με μανιτάρια

Κουνουπίδι με μανιτάρια

0

30 ml σησαμέλαιο
600 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκετάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
350 γρ. λευκά μανιτάρια, σε τέταρτα
30 ml χυμό λάιμ
200 ml γάλα καρύδας
1 κουτ. σούπας κάρι, σκόνη
30 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. φουντούκια, ψημένα, χοντροσπασμένα
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Σε ένα γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια.
Σβήνουμε με τον χυμό λάιμ και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κάρι, τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα για περίπου 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και τον δυόσμο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…