Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τομεάρχης Ψυχικής Υγείας του ΚΙΝΑΛ ο Μπαράν Μπουρχάν

Τομεάρχης Ψυχικής Υγείας του ΚΙΝΑΛ ο Μπαράν Μπουρχάν

0

«Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε ο πρόεδρός μας να μου αναθέσει ένα τόσο σημαντικό τομέα αυτόν της ψυχικής υγείας και μεγάλη η ευθύνη», η δήλωσή του

 

Δεσμευτική δήλωση Μπουρχάν στο «Ε»: «Δηλώνω ότι θα παραιτηθώ αν το κόμμα μου  συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ»

 

 

Στον Μπαράν Μπουρχάν βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, εμπιστεύτηκε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης τον Τομέα Ψυχικής Υγείας ορίζοντάς τον Τομεάρχη στον συγκεκριμένο τομέα Πολιτικής Ευθύνης. Ο κ.  Μπουρχάν είναι μεταξύ των 19 Τομεαρχών σε διάφορους τομείς που αντιστοιχούν σε κάθε υπουργείο ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θα εκπροσωπεί το κόμμα στο συμβούλιο της Ευρώπης. Από την Περιφέρειά μας ορίστηκε επίσης ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν, τομεάρχης  Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η βουλευτής Δράμας Κεφαλίδου Χαρά, τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τομεάρχης Ψυχικής Υγείας του ΚΙΝΑΛ ο Μπαράν Μπουρχάν – Τι δήλωσε στο «Ε»

«Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε ο πρόεδρός μας να μου αναθέσει ένα τόσο σημαντικό τομέα αυτόν της ψυχικής υγείας καθώς επίσης και μεγάλη η ευθύνη γιατί στην παρούσα συγκυρία η ψυχική υγεία χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Έχω προειδοποιήσει και στην Βουλή ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία είναι πολύ αρνητικές και έχουν κάνει την εμφάνισή τους ως χρόνιο μετατραυματικό στρες και κατάθλιψη. Χρειαζόμαστε αντίβαρο σ’ αυτό και δεν έχουμε. Πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο να τον στηρίξουμε Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μέσα απ’ αυτό τον Τομέα, όπως επίσης  και να δώσουμε έμφαση σ΄ ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα. Αυτό των ναρκωτικών. Θα συνεργαστούμε με τους φορείς για αυτό. Είναι ανάγκη να δράσουμε μαζί», δήλωσε στο «Ε» ο κ. Μπαράν Μπουρχάν.

Συνεχίζονται πρόσθεσε ότι το έχει θέσει στόχο να παραμείνει η Μονάδα Ψυχικής Υγείας στο νοσοκομείο Ξάνθης και όπως ανέφερε: «Είχα πρόσφατα συνάντηση με τον Υπεάρχη της 4η ΥΠΕ, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι όταν βελτιωθεί η κατάσταση με την πανδημία θα υποστηρίξει την παραμονή της Ψυχιατρικής Κλινικής στο νοσοκομείο Ξάνθης».

Η δυναμική του ΚΙΝΑΛ και οι μετεκλογικές συνεργασίες

Κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την δυναμική του ΚΙΝΑΛ, όπως εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, το πολιτικό του αφήγημα αλλά και τις συνεργασίες σε μετεκλογική φάση για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο κ. Μπαράν Μπουρχάν ήταν ξεκάθαρος και σαφής. Σ’ ότι αφορά την δυναμική του κόμματος σημείωσε: «Είναι αποτέλεσμα της ανάγκης για μια ισχυρή αντιπολίτευση που δεν εκφράζεται  μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ,. Υπάρχει ένα κενό στην Βουλή. Εμείς είμαστε εδώ για να δείξουμε το καλό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Ότι είμαστε αξιόπιστοι. Περάσαμε πολλές δυσκολίες αλλά επανακάμψαμε και είμαστε άξιοι και έτοιμοι να μας εμπιστευτεί ο κόσμος».

Μ. Μπουρχάν: «Δηλώνω ότι θα παραιτηθώ αν το κόμμα μου συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σ’ ότι αφορά δε το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ σε μετεκλογική φάση ο κ. Μπουρχάν ήταν απόλυτος και μάλιστα προέβη σε μια δεσμευτική για τον ίδιο δήλωση: «Δηλώνω απερίφραστα ότι εγώ προσωπικά θα παραιτηθώ από βουλευτής αν το κόμμα μου συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με οποιοδήποτε αριστερό κόμμα όπως το ΚΚΕ γιατί είναι ένα κόμμα με αρχές είτε συμφωνεί κάποιος είτε όχι αλλά όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε με ψέματα στην εξουσία εκμεταλλευόμενο την κατάσταση και συνεχίζει να λέει ψέματα. Δεν επιτρέπω στον εαυτό  μου και στην πολιτική μου σταδιοδρομία να είμαι στο ίδιο κόμμα με πολιτικούς σαν τον κ.  Πολάκη».

Στην πιθανότητα συνεργασία με την ΝΔ ο κ. Μπουρχάν δήλωσε: «Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το αποφασίσει ο πρόεδρός μας αφού συνεκτιμήσει τις καταστάσεις».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…