Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

0

Σχόλιο στο χθεσινό σχόλιο
Το χθεσινό μας σχόλιο για την επιθυμία ακροδεξιών «πολιτικών» να ιδρύσουν κόμματα για να κατέβουν στις εθνικές εκλογές λόγω της απλής αναλογικής, ήταν αφορμή για ένα σχόλιο.
Αναγνώστης μας που έζησε χρόνια στη Γερμανία μας έστειλε ένα σχόλιο επίκαιρο ενός γερμανικού γνωμικού που λέει «όταν ψηφίζεις έναν κλόουν, να περιμένεις τσίρκο».
Μου ακούγεται λογικό, γιατί αμέσως μου’ ρχεται στη μνήμη ένας κλόουν ονόματι Καμμένος.
Κάποιοι ίσως πουν, όχι κλόουν, τσαρλατάνος, αλλά μάλλον το ίδιο είναι. Γι’ αυτό προσοχή μεγάλη όταν ψηφίζουμε.
Γ.Δ.


Εκτίμηση φίλων  και αντιπάλων
Είναι πράγματι ζητούμενο για κάθε πολίτη που συμμετέχει και υπηρετεί τα κοινά. Για πολίτη βέβαια που προσφέρει ανιδιοτελώς, που εργάζεται ακούραστα από την όποια θέση και αξίωμα με στόχο να υπηρετήσει τον τόπο και να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων.
Αυτός ο συμπολίτης τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του χαίρει της εκτίμησης της πλειοψηφίας όχι μόνον των φίλων αλλά και «αντιπάλων».
Το σημαντικό μάλιστα είναι πως συνεχίζει να βρίσκεται στην εκτίμησή τους και μετά την λήξη της θητείας του.
Με τον τρόπο αυτόν δικαιώνεται και επιβραβεύεται ηθικά η δημόσια πολιτεία του ανδρός. Γίνεται σημείο αναφοράς για ένα ακέραιο και δίκαιο άτομο που έλαβε μεν το αξίωμα αλλά το τίμησε με το παραπάνω.
Γ.Δ.


Περί Κοινής Λογικής
Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε φίλος. Το βρήκα ενδιαφέρον και το δημοσιεύω.
«Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι εάν υπερασπιστείς τον εαυτό σου από έναν διαρρήκτη μέσα στο σπίτι σου μπορούσε και να σε μηνύσει για βιαιοπραγία.
Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά από κάθε θέληση για ζωή όταν μια γυναίκα που τάχα δεν κατάλαβε ότι ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ ήταν ζεστό, έχυσε λίγο στην ποδιά της κι’ ανταμείφθηκε άμεσα με έναν τεράστιο διακανονισμό.
Πριν από τον θάνατο τής Κοινής Λογικής είχε προηγηθεί ο θάνατος των γονιών της, της Αλήθειας και τής Εμπιστοσύνης, της συζύγου Σύνεσης και των παιδιών της Ευθύνης και Λογικής.
Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της:
-Ξέρω τα Δικαιώματά μου
-Το Θέλω τώρα
-Κάποιος άλλος φταίει
-Είμαι θύμα
Στην κηδεία της δεν παρευρέθηκαν πολλοί, καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε».
Γ.Δ.


Είναι η Όμικρον η αρχή του τέλους;
Σίγουρα βιώνουμε αυτό που περιέγραψε ο Μπιλ Γκέιτς ως την πιο μεταδοτική μετάλλαξη πανδημίας που έχει ποτέ εμφανιστεί στην ανθρωπότητα. Αυτό άλλωστε γίνεται εύκολα αντιληπτό, διότι όταν εμφανίστηκε η Omicron τα κρούσματα μέσα σε μια βδομάδα στη Βρετανία πήγαν από 35.000 στις 150.000, στη Γαλλία από 12.000 στις 208.000, στην Πορτογαλία από 2.000 στις 18.000 και στην Ελλάδα από 7.000 στις 30.000. Σύντομα όμως θα επιβεβαιωθεί και στατιστικά το γεγονός πως αν δεν πάμε σε κάποια νέα μετάλλαξη, βρισκόμαστε κοντά στην αρχή του τέλους της πιο επώδυνης περιόδου μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα στοιχεία για τις νοσηλείες από όλο τον κόσμο όπου επικρατεί η Οmicron φανερώνουν ότι οι θάνατοι από αυτήν είναι για την ώρα (ένα μήνα μετά) μόλις μερικές εκατοντάδες και αυτοί κυρίως σε ανεμβολίαστους σε σχέση με τις εκατοντάδες χιλιάδες ζωές που χάθηκαν από τις προηγούμενες μεταλλάξεις και κυρίως τη Delta που γεμίζει ακόμα τις ΜΕΘ, αν και δεν είναι κυρίαρχη πια σχεδόν πουθενά στον κόσμο.
Το ερώτημα αν αυτή λοιπόν είναι η τελευταία και «σωτήρια» μετάλλαξη πριν από τη σταδιακή εξαφάνιση του COVID, δυστυχώς, δεν μπορεί κανείς να το απαντήσει με σιγουριά, παρά τις θετικές ενδείξεις που έχουμε. Εκτός βέβαια αν τα εκατομμύρια ανεμβολίαστων ανθρώπων του κόσμου γεννήσουν μια άλλη «χειρότερη» εκδοχή του ιού…


Αισιοδοξία για τη νέα χρονιά
Προσωπικά είμαι αισιόδοξος για τη νέα χρονιά που τις πρώτες ημέρες τις διανύουμε ήδη.
Προφανώς κάποιοι θα διερωτηθούν πού στηρίζω αυτή την αισιοδοξία. Δηλώνω πως δεν διαθέτω μαντικές ικανότητες, ούτε άλλες ικανότητες να «διαβάζω» το μέλλον, ούτε Καζαμία διαβάζω και τις όποιες αστρολογικές ερμηνείες πιστεύω.
Βάζω κάτω τη λογική και μ’ αυτή σαν οδηγό βγάζω τα συμπεράσματά μου. Έτσι λοιπόν κατέληξα πως τα Ευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια οικονομικά στοιχεία όπως ερμηνεύονται οδηγούν στην ανάπτυξη.
Ο κύκλος της πανδημίας κλείνει σύντομα και αμέσως μετά θ’ ακολουθήσει έκρηξη αναπτυξιακή σε όλους τους τομείς κυρίως δε στον τουρισμό και την κατανάλωση, ενώ είναι βέβαιο πως οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου πως θα μειωθούν σημαντικά. Έτσι, η βιομηχανική παραγωγή θα έχει το συνηθισμένο κόστος και η ομαλότητα σε παγκόσμιο επίπεδο θα επανέλθει στην κανονικότητά της σε όλους τους τομείς.
Ας αισιοδοξούμε λοιπόν κι ας δούμε τη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού.
Γ.Δ.


Αισιοδοξίας συνέχειας
Συνεχίζω και ολοκληρώνω την πεποίθησή μου για αισιόδοξη τη νέα χρονιά ως αφετηρία μιας αναπτυξιακής πορείας.
Υποστηρίζω ερμηνεύοντας διεθνείς οικονομικούς αναλυτές πως είναι ατυχής η σύμπτωση της συγκυριακής έκρηξης των τιμών στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με την προσωρινή αύξηση της εξάρτησης από το φυσικό αέριο. Συμφέροντα που καιροφυλακτούσαν, βρήκαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν για την κρίση τιμών την πράσινη μετάβαση και την απολιγνιτοποίηση προτείνοντας επιστροφή στα καταστροφικά για το κλίμα ορυκτά καύσιμα. Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης με βάση τις ΑΠΕ, τη φθηνότερη δηλαδή ενεργειακή μορφή. Το σχέδιο σε όλη την Ευρώπη, και στην Ελλάδα, προβλέπει να μειώνεται συνεχώς η κατανάλωση φυσικού αερίου από τα επόμενα λίγα χρόνια και μετά, μέχρι να εξαλειφθεί εντελώς περί το 2040-2045 και να αντικατασταθεί από βιοαέριο και υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές.
Γ.Δ.


Όλα στο κινητό
Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο καιρό, ο πλέον πολύτιμος «φίλος» και εργαλείο, θα είναι το έξυπνο κινητό μας. Συνέχεια δημιουργούνται εφαρμογές οι οποίες λειτουργούν στα κινητά τηλέφωνα.
Έτσι υπάρχει η δυνατότητα να έχει κανείς στο κινητό του την ταυτότητά του, το Πιστοποιητικό του, την άδεια οδήγησης, την ασφάλιση του αυτοκινήτου, τα τέλη κυκλοφορίας, και το πιστοποιητικό ΚΤΕΟ.
Δηλαδή το κινητό μας θα είναι το ηλεκτρονικό μας πορτοφόλι.
Παράλληλα η αναθεώρηση των αδειών οδήγησης θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Βέβαια, οι νεότεροι σε ηλικία έχουν ήδη μετατρέψει το κινητό τους σε σημειωματάριο, σε λογιστήριο, σε τράπεζα και σε μια σειρά άλλα δεδομένα.
Το’ παμε:  Η εποχή μας είναι ηλεκτρονική.
Γ.Δ.


Η «μεγάλη  παρέα των Νεοδημοκρατών Ξάνθης» και η μεγάλη …κλάψα τους!
Ο λαός λέει μια παροιμία: «Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι», όπου «χούι» η συνήθεια και, κυρίως, αυτή που είναι ενοχλητική για τους άλλους. Έτσι και η «μεγάλη  παρέα των Νεοδημοκρατών Ξάνθης», όπως υπογράφουν την επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα «Θράκη». Εκφράζουν την αγανάκτησή τους γιατί λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευνοεί: « προκλητικά τους υποστηρικτές και υμνητές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνους δηλαδή που ήταν μονίμως ευνοημένοι επί των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε βάρος των Νεοδημοκρατών, γεγονός που αγανακτεί τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και τους απομακρύνει από το κόμμα»! Δηλαδή το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός επιχειρεί να ξεφύγει από την κομματική καμαρίλα και από την νοοτροπία των «δικών μας παιδιών» και να εντάξει στην κυβέρνησή του έναν π.χ. Πιερρακάκη που ήταν κάποτε στο ΠΑΣΟΚ, έναν τεχνοκράτη πολιτικό που άλλαξε την φυσιογνωμία της δημόσιας διοίκησης και την εισήγαγε σε δύο χρόνια στην ψηφιακή εποχή, κατά την «παρέα των Νεοδημοκρατών»,  είναι σφάλμα και πολιτικό ατόπημα!
Είναι πράγματι λυπηρό, ότι κάποιοι συνεχίζουν να σκέφτονται μ’ αυτόν τον παλαιοκομματικό τρόπο και μάλιστα να βγαίνουν και να κλαίγονται και να λένε ανερυθρίαστα ότι αυτό που τους ενώνει με το κόμμα που υποστηρίζουν είναι το συμφέρον!
Τον θυμάστε τον τύπο του «Γκρούεζα» από την ταινία με τον «Μαυρογιαλούρο»; Σαν να μην πέρασε μια μέρα, γιατί αυτοί είναι οι ….Γκρούεζες της εποχής μας!
Μ.Ξ. 


Οικονομική αφαίμαξη από τα τεστ
Η πανδημία πέρα από το μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, πέρα από το οικονομικό κόστος σε κάποιους κλάδους έχει μεγάλο κόστος και στα νοικοκυριά. Έχουμε το πλεονέκτημα βέβαιο ότι έχουμε δωρεάν τα εμβόλια και τα κάποια διαγνωστικά τεστ από τον ΕΟΔΥ αλλά αυτά δεν μπορουν να καλύψουν τις ανάγκες. Έτσι μοιραία ένα 15ευρώ την εβδομάδα φεύγει σε rapid σ’ όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι. Εκεί όμως που πονάει η τσέπη είναι στο μοριακό που είχε μέχρι χθες 60 ευρώ πλαφόν και τώρα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης το μείωσε σε 47 ευρώ. Τουτέστιν αυτή είναι η ανώτερη τιμή αλλά και πάλι είναι υψηλή. Σε χώρες της Ευρώπης όπως η Δανία, η Βρετανία η Ισπανία όλα τα διαγνωστικά τεστ είναι δωρεάν. Γιατί να μην γίνεται και στην χώρα μας αυτό μέσω του ΕΟΠΥΥ; Αν αποτελεί ένα τιμωρητικό μέτρο για τους ανεμβολίαστους για να τους εξαναγκάσουν να εμβολιαστούν δεν φαίνεται να αποδίδει τόσο καιρό τώρα και μερικές φορές έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Άλλωστε και σ’ αυτές τις χώρες δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι. Ανεξάρτητα απ’ αυτό  κάποιοι έβγαλαν χρήμα με ουρά από την πανδημία και τα διαγνωστικά τεστ.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024

Βραβεύσεις από την Πρόεδρο Σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατί…