Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Κοινωφελής εργασία: 196 θέσεις στους δήμους της Ξάνθης

Κοινωφελής εργασία: 196 θέσεις στους δήμους της Ξάνθης

0

187 στην περιφέρεια ΑΜΘ

Εν αναμονή η πρόσκληση του ΟΑΕΔ

 

Ένα βήμα πριν τη δημοσίευση είναι η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία με την οποία θα προσληφθούν 25.000 άνεργοι κυρίως σε υπηρεσίες των δήμων και των Περιφερειών. Όσοι προσληφθούν θα εργαστούν για οκτώ μήνες.

 

Από τις 25.000 προσλήψεις:

 

Οι 20.397 θα γίνουν στους Δήμους.

Οι 2.566 θα γίνουν στις Περιφέρειες

Οι 1.689 θα γίνουν σε λοιπούς φορείς και Υπουργεία (Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ναυτιλίας, και Εκκλησία)

Οι 348 θα γίνουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (πρώην Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις).

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν ως 8 μήνες. Η αμοιβή τους θα είναι για το πρώτο εξάμηνο του 2022 με τον νέο κατώτατο μισθό που αυξάνεται κατά 2% στα 663 ευρώ μικτά (569,5 ευρώ καθαρά) ενώ από Ιούνιο και μετά θα πάρουν και την δεύτερη αύξηση για το 2022 που έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση η οποία θα είναι υψηλότερη και μπορεί να φέρει τον κατώτατο μισθό κοντά στα 700 ευρώ μικτά.

Οι αποδοχές των εργαζομένων μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ. Σημειώνεται ότι δεν θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι συμμετείχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας (πλην εξαιρέσεων λόγω αναπηρίας, κ.λπ) ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

 

Οι αιτήσεις θα γίνουν με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

Σύμφωνα με την κατανομή:

 

Δήμοι ΞΑΝΘΗΣ Περιφέρεια ΑΜΘ
196 θέσεις 187 θέσεις

 

ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι αυξήσεις σε οκτώ επιδόματα ανέργων από 1/1/2022

 

ΟΑΕΔ: Αυξήσεις «τρέχουν» σε μια σειρά από επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ από τις αρχές του χρόνου μετά τη νέα αύξηση ύψους 2% του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Η αύξηση τέθηκε σε ισχύ από 01/01/2022 και οι άνεργοι θα τις δουν στις πρώτες πληρωμές του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί την 1/1/2022 από τα 650 στα 663 ευρώ και το νέο κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών θα διαμορφωθεί από 29,04 σε 29,62 ευρώ.

Οι αυξήσεις των επιδομάτων

Παράλληλα η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει σε ανοδική πορεία μια σειρά επιδομάτων του ΟΑΕΔ με σημαντικότερο το επίδομα ανεργίας που θα αυξηθεί κατά 8 ευρώ από 1η Ιανουαρίου.

Έτσι:

— Το επίδομα ανεργίας θα φτάσει στα 407,25 ευρώ από 399,25 ευρώ που είναι σήμερα. Το ύψος του επιδόματος ανεργίας ορίζεται σε ποσοστό 55% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ανεξαρτήτως από το αν ο άνεργος αμειβόταν με μηνιαίο μισθό ή ημερομίσθιο (προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος).

— Το ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας το οποίο ισούται με 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας: Από 207,61 ευρώ σήμερα θα πάει στα 211,77 ευρώ.

— Το Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα των ανέργων, ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας: Από 239,5 ευρώ θα πάει στα 244,35 ευρώ.

— Το ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας, ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας: Από 239,5 ευρώ θα πάει στα 244,35 ευρώ.

— Το ειδικό βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας ή διακοπής εργασιών, ισούται με 20 ημερήσια επιδόματα ανεργίας: Από 319,4 ευρώ θα πάει στα 325,8 ευρώ.

— Το ειδικό εποχικό βοήθημα – Το ύψος του προκειμένου για οικοδόμους ορίζεται στο 70% του 37πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη: Από 752 ευρώ θα πάει 767,1 ευρώ.

— Το ειδικό εποχικό βοήθημα για τα επαγγέλματα των μουσικών – τραγουδιστών, ηθοποιών κ.λπ. στο 70% του 25πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη: Από 508 ευρώ θα πάει 518,35 ευρώ.

— Το βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων – ασφαλισμένων: Το μηνιαίο ποσό της παροχής ισούται με το μηνιαίο επίδομα ανεργίας: 407,25 ευρώ από 399,25 ευρώ που είναι σήμερα.

 

Να σημειωθεί ότι με τον κατώτατο μισθό είναι συνδεδεμένες οι αμοιβές των ωφελημένων από τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα. Οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα θα λαμβάνουν πλέον από την 1/1/2022 το ποσό των 663 ευρώ.

 

 

ΟΑΕΔ: Νέα παράταση για την κοινωφελή εργασία στην υγεία

 

Για άλλους 12 μήνες παρατείνονται οι συμβάσεις όσων εργάζονται μέσω του “Ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας του άρθρου 64 του ν. 4430/2016 (Α’ 205)» σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

 

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών  αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών.

Έτσι δίνεται νέα παράταση 12 μήνες στο πρόγραμμα  και στις συμβάσεις των ωφελουμένων.

Έτσι μετά τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ, οι συμβάσεις των ωφελουμένων που λήγουν θα παραταθούν για έναν ακόμη χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αφορά σε 4.000 απασχολούμενους σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν για την κατηγορία Π.Ε. στα 1.087 ευρώ, για την κατηγορία Τ.Ε. στα 1.032 ευρώ, για την κατηγορία ∆.Ε. στα 853 ευρώ και για την κατηγορία Υ.Ε. στα 775,00 ευρώ, προσαυξανόμενες με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εφημεριών κλπ.).

Σε ότι αφορά τις θέσεις, οι 3.000 από τις 4.000 αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες. Άλλες 300 θέσεις αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ.

 

ΑΣΕΠ: Αυτή είναι η πρώτη προκήρυξη του 2022

 

Προσλήψεις 470 μονίμων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ

 

Η συγκεκριμένη προκήρυξη βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας από το ΑΣΕΠ

 

Την πρώτη προκήρυξη με τον αριθμό 1Κ/2022 για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το 2022 ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, σε επεξεργασία βρίσκεται η προκήρυξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την πλήρωση 470 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας.(1Κ/2022). Η συγκεκριμένη προκήρυξη βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας από το ΑΣΕΠ. Θα πάρει σειρά έκδοσης όταν ο φορέας (υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου) δώσει διά υπογραφής την έγκρισή του.  Μεταξύ των ειδικοτήτων που αναμένεται να ζητηθούν είναι θέσεις Διοικητικών Γραμματέων και Διοικητικού Λογιστικού.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Τελική έγκριση του κειμένου από τον φορέα

Αποστολή προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο

Δημοσίευση του πίνακα των θέσεων

Γνωστοποίηση των προθεσμιών για υποβολή αιτήσεων

Επιμέλεια:Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…