-2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο
-2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορο
-2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
-500 γραμμάρια αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
-200 γραμμάρια γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
-250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1 αυγό
-½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
-150 γραμμάρια γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
-350 γραμμάρια φέτα μαλακή τριμμένη
-150 γρ. τυρί κρέμα
Επιπλέον υλικά για την επάλειψη:
-1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας γάλα
-λίγο παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα στο ταψί πριν το ψήσιμο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι την γραβιέρα, την φέτα και το τυρί κρέμα. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου, να σκληρύνει η γέμιση, έτσι ώστε να πλάθεται σε μπαλάκια.
Φτιάχνουμε τη ζύμη: Στο μούλτι βάζουμε τον κολοκυθόσπορο, τον ηλιόσπορο και τον λιναρόσπορο και αλέθουμε λίγο, ώστε να σπάσουν οι σπόροι αλλά να μην τριφτούν πάρα πολύ, να τους καταλαβαίνουμε στη γεύση.
Ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής, τους σπασμένους σπόρους, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι, το αλάτι και το αυγό. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο.
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε γέμιση και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια στο μέγεθος κερασιού περίπου. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλη την ποσότητα και τοποθετούμε τα τυρομπαλάκια σε μια πιατέλα.
Μόλις τελειώσουμε, παίρνουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Κόβουμε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού, το ανοίγουμε στις παλάμες μας και βάζουμε στο κέντρο του ένα τυρομπαλάκι.
Κλείνουμε καλά και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα, με ένα πινελάκι αλείφουμε με το μείγμα αυγού και γάλακτος, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220-250 βαθμούς, 15 ή το πολύ 20 λεπτά, στον αέρα. Μόλις περάσουν τα 15-20 λεπτά, θα δούμε ότι μερικά θα αρχίσουν να ανοίγουν απ’ έξω, δηλαδή να σκάνε στην επιφάνειά τους. Τότε είναι έτοιμα να βγουν από τον φούρνο.