Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουνουπίδι ογκραντέν

Κουνουπίδι ογκραντέν

0

-3 φούντες κουνουπίδι όχι πολύ μεγάλες

-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-10 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες

Για τη μπεσαμέλ

-2 κ.σ βούτυρο

-3 κ.σ αλεύρι

-3 κούπες καυτό γάλα

-1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

-1 κούπα κεφαλογραβιέρα

-αλατι, πιπέρι

-λίγη φρυγανιά για το πασπάλισμα από πάνω

-λίγο τυρί για το πασπάλισμα από πάνω

Πλένω και χωρίζω το κουνουπίδι σε τουφιτσες. Σε βραστό νερό το ζεματάω για 4 λεπτά και το στραγγίζω καλά. Βουτυρώνω ένα πυρέξ και πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά. Βάζω το κουνουπίδι. Σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λαδάκι και το μπέικον μαζί. Ρίχνω πάνω από το κουνουπίδι διάσπαρτα. Αν θέλω πασπαλίζω με λίγο ακόμα τυρί.

Ετοιμάζω τη μπεσαμέλ. Καβουρδίζω το αλεύρι ελαφρώς με το βούτυρο, προσθέτω λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα. Κατεβάζω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το αβγό ελαφρώς χτυπημένο και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύω καλά. Τέλος προσθέτω και το τυρί να λιώσει.

Ρίχνω τη μπεσαμέλ πάνω στο κουνουπίδι και ανακινώ καλά να εισχωρήσει μέσα στα υλικά. Πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά , τυράκι και κόβω τσιμπιές από βούτυρο και βάζω διάσπαρτα για να κάνει ωραία κρούστα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…