Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

0

-1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο για κάθε μερίδα

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 πακέτο μανιτάρια λευκά ή πορτομπέλο χοντροκομμένα

-1 κλωναράκι δεντρολίβανο ή 2-3 κλωναράκια θυμάρι

-2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

-μερικά κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε βαθύ τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το μισό δεντρολίβανο ή το θυμάρι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα φιλέτα για 3′ από κάθε πλευρά αν τα θέλουμε λίγο ψημένα ή 5′ αν τα προτιμάμε καλοψημένα, μαζί με το υπόλοιπο θυμάρι ή το δεντρολίβανο. Αλατίζουμε.

Στο τηγάνι με τα μανιτάρια προσθέτουμε τα φιλέτα, δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κονιάκ (ή με 1 ποτηράκι λευκό κρασί).

Περιμένουμε να εξατμιστεί και σερβίρουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  • Κοτόπουλο με Κολοκάσι γιαχνί

    -1 κιλό κοτόπουλο (μπούτι ή μηρό ή φτερούγες) -1 μεγάλη κολοκάσι, (1.500γρ. περίπου) -½ φλ…
  • Κοτόπουλο γιαουρτλού

    -2 στήθη φιλέτο από κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια -3 πιπεριές κέρατο κόκκινες -λίγο μαϊντα…
  • Κοτόπουλο με μελιτζάνες

    -600 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες -4 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση -2 πιπεριές…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοτόπουλο με Κολοκάσι γιαχνί

-1 κιλό κοτόπουλο (μπούτι ή μηρό ή φτερούγες) -1 μεγάλη κολοκάσι, (1.500γρ. περίπου) -½ φλ…