-1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο για κάθε μερίδα
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 πακέτο μανιτάρια λευκά ή πορτομπέλο χοντροκομμένα
-1 κλωναράκι δεντρολίβανο ή 2-3 κλωναράκια θυμάρι
-2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
-μερικά κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε βαθύ τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το μισό δεντρολίβανο ή το θυμάρι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα φιλέτα για 3′ από κάθε πλευρά αν τα θέλουμε λίγο ψημένα ή 5′ αν τα προτιμάμε καλοψημένα, μαζί με το υπόλοιπο θυμάρι ή το δεντρολίβανο. Αλατίζουμε.
Στο τηγάνι με τα μανιτάρια προσθέτουμε τα φιλέτα, δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κονιάκ (ή με 1 ποτηράκι λευκό κρασί).
Περιμένουμε να εξατμιστεί και σερβίρουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.