Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Αποτεφρωτήριο σκέψης

Αποτεφρωτήριο σκέψης

0

Αργήσαμε, αργήσαμε πολύ, έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχει δημιουργηθεί η Ριτσώνα. Πας εκεί, λίγο πριν την Χαλκίδα και γίνεσαι χρήσιμος και για το περιβάλλον και για τα φυτά. Γιατί αφήσαμε τους Ινδούς και τους Βούλγαρους να οικειοποιηθούν την καύση και την ανακούφιση της ατμόσφαιρας; Φιλοσόφους και θεατρικούς συγγραφείς μπορεί να κάναμε τους καλλίτερους αλλά στο μάθημα της αποτέφρωσης πήραμε μηδέν.

Για σταθείτε, δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, διότι στην σωματική αποτέφρωση μπορεί να είμαστε από τους τελευταίους αλλά στην εγκεφαλική τοιαύτη είμαστε οι κορυφές στο παγκόσμιο στερέωμα να μην πώ πως ίσως και πέραν του γνωστού στους επιστημονικούς κύκλους διαστήματος. Οι πνευματικές μας αποτεφρώσεις ξεπερνούν, όπως βεβαιώνουν Αμερικανοί διαστημάνθρωποι, τον πλανήτη Δία και εγγίζουν τον Πλούτωνα. Υπάρχουν και οι πιο ευαίσθητοι που μιλάνε ακόμα και για Γαλαξιακές εγκαταστάσεις. Είναι, λένε, προσβολή να μιλάμε για την σύγχρονη Ελλάδα μόνον για το ηλιακό μας σύστημα. Όχι τέτοια ντροπή!

Το θέμα της εξαφάνισης του ανθρωπίνου σώματος ξεκινάει στον Ελλαδικό χώρο κάθε πρωί. Έντιμοι και ιδιοφυείς παρουσιαστές εξηγούν εμπεριστατωμένως τους επιστημονικούς λόγους που δεν ταιριάζει το φαρδύ λουράκι χρώματος πρασίνου του παπουτσιού με την λεπτή ζώνη στη μέση οιουδήποτε χρώματος. Είναι πέρα για πέρα μη συνάδον το ένα με το άλλο. Άσε που και η μπεσαμέλ δεν θα δέσει ποτέ με τους λουκουμάδες, όσο μέλι κωνοφόρων και αν προσθέσετε. Μην το προσπαθείτε! Αμάν, πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβουμε.

Εσείς παρακολουθείτε αυτές τις ενδιαφέρουσες εκπομπές ενώ παράλληλα έχει δοθεί η άδεια διοχέτευσης υγραερίου στα μπέκ πυρόκαυσης του μυαλού σας με τα γνωστά μέχρι σήμερα αποτελέσματα στις εκάστοτε εκλογές. Εσείς το νού σας και τα αυτιά σας στις εκπομπές με τις φούστες και τα μαγιό κι αφήστε  τους σχεδιαστές μόδας να σχεδιάζουν το παρελθόν σας. Το μέλλον σας θα σχεδιάσουν αφού πρώτα κάνουν τα εγκαίνια του παρελθόντος σας, μην τα θέλετε κι όλα δικά σας. Αφήστε πρώτα να κλάψετε τους απογόνους σας και σειρά μετά έχουν οι πρόγονοί σας, καλά να είναι εκεί που είναι οι καημένοι. Αυτό επιστημονικά λέγεται σχήμα πρωθύστερον, ρωτήστε και τις διανοούμενες κυρίες Καγιά και Μενεγάκη. Αν δεν είχαν την ανάλογη μόρφωση δεν θα είχαν και τα πολυτελή σπίτια σε Νταβός και Νταουμπάϊ.

Η οικονομική ευμάρεια είναι συνακόλουθη της μεγάλης μόρφωσης, όπως συμβαίνει με τον ποδοσφαιριστή Messi. Τ και ο=το, τ και α = τα. Μπράβο καλά παιδιά. Στο τέλος δίνεται και από μία αξεφλούδιστη μπανάνα, όπως στους χιμπατζήδες, σε αυτούς που θυμούνται το τελευταίο γκόλ του Ρονάλντο και το σχέδιο φορέματος που φόραγε η Μαντόνα, πολύ σημαντικά πράγματα πριν και την σωματική αποτέφρωσή μας. Μην ανυπομονείτε, όλοι θα πάρετε χωρίς να δώσετε.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περί Μονταζιέρας

Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …