Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χιονισμένο τοπίο στο Δασικό Χωριό

Χιονισμένο τοπίο στο Δασικό Χωριό

0

Ο χειμώνας έκανε πρεμιέρα με 5 πόντους χιόνι. Ανοιχτός ο δρόμος

 

Έσοδα 25.000 ευρώ από το Δασικό Χωριό είχε ο δήμος το 2021 – Σε δημοπρασία θα βγει από τις αρχές του 2022

 

Ο Χειμώνας έκανε θεαματική είσοδο στα ορεινά της Ξάνθης με το πρώτο χιόνι στο Δασικό χωριό που έπεσε το βράδυ της Τρίτης 7 Νοεμβρίου. Περίπου 5 πόντοι  χιόνι κάλυψαν με μοναδικό τρόπο το χωριό και την γύρο περιοχή δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Ιδιαίτερα ενώ πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων το σκηνικό που έστησε ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης,  η φύση, ανακαλεί μνήμες, ή φαντασιακές  εικόνες από χιονισμένα Χριστούγεννα,  παιδιά με τριγωνάκια να ψάλλουν το «Χιόνια στο καμπαναριό…που Χριστούγεννα σημαίνουν»!

Πρώτο χιόνι στο Δασικό Χωριό Ξάνθης.  2 – 3 βαθμούς η θερμοκρασία

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο κ. Αθανάσιος Καραγιάννης που έχει αναλαβει την φύλαξη και την λειτουργία του εστιατορίου και ο οποίος μας διέθεσε το φωτογραφικό υλικό, ο δρόμος είναι ανοιχτός και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 2 – 3 βαθμούς. Όλη η περιοχή και ιδιαίτερα χιονισμένη αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν το χιόνι και αναζητούν μερικές στιγμές χαλάρωσης μέσα στη φύση. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Καραγιάννης είχε μέχρι τον Ιούνιο του 2021 την διαχείρισης των καταλυμάτων για λογαριασμό του δήμου. Όμως με την αλλαγή του νόμου που προβλέπει οι κρατήσεις να γίνονται μέσω τράπεζας αυτό το έχει αναλάβει δημοτικός υπάλληλος καθώς ο κ. Καράγιαννης δεν είναι και δεν έχει αυτή  την νομιμοποίηση.

Έσοδα 25.000 ευρώ από το Δασικό Χωριό είχε ο δήμος το 2021

Μια καλή χρονιά ήταν το 2021 για το Δασικό Χωριό, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ. Απόστολος Ελευθεριάδης. Τα τελευταία χρόνια η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί αλλά φέτος ακόμη περισσότερο αφού πραγματοποιήθηκαν και διάφορες δράσεις όπως ποδηλατικοί αγώνες. Μάλιστα ο κ. Ελευθεριάδης ανέφερε ότι  φέτος ο δήμος έχει 25.000 ευρώ έσοδα από το Δασικό χωριό ενώ σκοπεύει να το αξιοποιήσει περισσότερο: «Από τις αρχές του 2022 οπότε και λήγει η σύμβαση με τον εκμισθωτή του εστιατορίου ο δήμος έχει σκοπό να το βγάλει σε δημοπρασία για να γίνουν επενδύσεις και να αξιοποιηθεί όσον το δυνατόν περισσότερο τόσο το χωριό με τα καταλύματα όσο και η ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από Ξανθιώτες όσο και από Θεσσαλονίκη και ειδικά τους χειμερινούς μήνες έχει πληρότητα το χωριό», επισημαίνει  ο κ. Ελευθεριάδης

Να σημειώσουμε πως το Δασικό χωριό διαθέτει συνολικά 13 καταλύματα 2χωρα και τρίχωρα για διαμονή 4και 6 ατόμων αντίστοιχα. Οι τιμές κυμαίνονται από τον Μάιο – Σεπτέμβριο από 40 – 70 αντίστοιχα και τους χειμερινούς μήνες από 50 – 100 ευρώ αντίστοιχα.

Όσοι ενδιαφέρονται για κράτηση μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2542350114.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Όταν η φύση στήνει τα ωραιότερα σκηνικά

 

Φωτογραφίες του κ. Αθανάσιο Καραγιάννη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κλειστά όλα τα σχολεία στον δήμο Τοπείρου σήμερα

Λόγω παγετού Με απόφαση του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου αναστέλλεται η λειτουργία όλων…