-200 γρ. πλιγούρι
-500 ml καυτό νερό
-1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε λεπτά φετάκια
-4 μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
-1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεσαία κομμάτια
-1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε φέτες
-3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
-1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στα 2
-ξύσμα & χυμό από ένα λεμόνι
-αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-ελαιόλαδο
Βάζουμε το πλιγούρι και το βραστό νερό σε ένα μπολ, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Κόβουμε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και 2 αλουμινόχαρτο περίπου 50 εκ. και ακουμπάμε το ένα κομμάτι στον πάγκο με το αντικολλητικό χαρτί στην πάνω μεριά. Μοιράζουμε στο κέντρο κάθε αντικολλητικού χαρτιού τα λαχανικά (γλυκοπατάτα, μανιτάρια, πράσο, κρεμμύδι, πιπεριά). Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε στα δύο πακέτα το σκόρδο και το θυμάρι.
Μοιράζουμε το μουλιασμένο πλιγούρι στα πακέτα μας και ρίχνουμε 3 κ.σ. νερό από το μούλιασμα σε κάθε πακέτο. Ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο (περίπου 3 κ.σ. σούπας στο κάθε πακέτο), προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό των λεμονιού.
Ακουμπάμε το δεύτερο κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού και το αλουμινόχαρτο (το αλουμινόχαρτο από πάνω) και κλείνουμε καλά όλες τις άκρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα για 50 λεπτά.
Σερβίρουμε ένα πακέτο ως ατομική μερίδα ή μεταφέρουμε το πλιγούρι με τα λαχανικά σε πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού ως συνοδευτικό.