Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

0

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

300 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι

350 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το γλάσο:

200 γρ. ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. νερό ή χυμό πορτοκαλιού & όσο χρειαστεί

Ξύσμα πορτοκάλι

Σε μπολ, χτυπάμε με σύρμα το ταχίνι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, πιο απαλά, προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Ανακατεύουμε ίσα – ίσα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 28 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 1 ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη από σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό πορτοκαλιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

  • Τάρτα με σταφύλια και αμύγδαλα

    -100 gr  αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κουταλιά ζάχαρη -¼ κουταλάκι αλάτι -50gr βούτυρο -…
  • Pancakes γεμιστά με πραλίνα

      -10−12 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού με κακάο (200−240g) -1¾ κούπας αλεύρι για όλες τις …
  • Σουφλέ λεμονιού

    -1 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη, για το βουτύρωμα (15ml) -¾ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (150…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα με σταφύλια και αμύγδαλα

-100 gr  αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κουταλιά ζάχαρη -¼ κουταλάκι αλάτι -50gr βούτυρο -…