-Μισό κοτόπουλο
-ένα κρεμμύδι
-μια μικρή κόκκινη πιπεριά
-250 γρ μανιτάρια, ψιλοκομμένα
-ένα καρότο
-κοτσάνι σέλινου
-μισό φλιτζάνι noodles
-60 ml. ηλιέλαιο
-ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη δυόσμο
-ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι / προαιρετικά /
-αλάτι
-δύο αυγά για την κατασκευή
-χυμός ενός λεμονιού
Βράζουμε καλά το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό και το ξεκοκαλίζουμε αφήνοντας το δέρμα. Το κόβουμε σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα που θα μαγειρέψουμε τη σούπα. Στο ζεστό λάδι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλινο ψιλοκομμένο, το καρότο ψιλοκομμένο, μανιτάρια και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε δυόσμο.
Όλα αυτά τα περιχύνουμε με τον ζωμό στον οποίο έβρασε το κοτόπουλο. Περίπου δύο λίτρα και λίγο. Αν κατά τύχη δεν σας αρκεί και σας αρέσει λίγο η ποσότητα, προσθέστε νερό. Προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται. Θυμηθείτε ότι έχετε ήδη αλατίσει μια φορά. Δοκίμασέ το. Προσθέστε το μαύρο πιπέρι.
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέστε τις χυλοπίτες. Όταν μαλακώσουν, η κοτόσουπα σας είναι έτοιμη.
Αυγοκόβουμε σπάζοντας τα αυγά σε ένα μπολ τα οποία τα χτυπάμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγη από τη σούπα μέχρι να εξισωθούν οι θερμοκρασίες. Πρέπει να ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα στην κοτόσουπα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο