-2 μέτρια μαρούλια άισμπεργκ + 1 λόλο ρόσο + 2 μάτσα ρόκα, χοντροκομμένα
-4 σικορέ, ψιλοκομμένα
-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
-2 ματσάκια καυκαλήθρες (στις γιορτές, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένες
-15 ξερά δαμάσκηνα ή χουρμάδες, στα 4
-1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα
-1/2 φλιτζ. τσαγιού σπόροι ροδιού (προαιρετικά)
Για το ντρέσινγκ
-70 ml ελαιόλαδο
-70 ml κρασί, κατά προτίμηση λευκό ή εναλλακτικά χυμό πορτοκαλιού
-5 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
-2 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή 1 κουτ. σούπας μέλι)
-ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
-1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο
-αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ από την προηγουμένη, για να «δέσουν» οι γεύσεις. Βάζουμε όλα τα υλικά σε βάζο που κλείνει και το κουνάμε ζωηρά. Ανά τακτά διαστήματα, το χτυπάμε.
Την επομένη, βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα σαλατικά και τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με τα ξερά φρούτα. Τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι, μήπως χρειάζεται συμπλήρωμα.
Βάζουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και από πάνω σκορπίζουμε τα καρύδια και το ρόδι.