Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έξι εποχικές προσλήψεις στον Δήμο Τοπείρου

Έξι εποχικές προσλήψεις στον Δήμο Τοπείρου

0

Ποιες είναι οι ειδικότητες

Ο δήμος Τοπείρου ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι ατόμων για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου.

 

Αναλυτικά οι θέσεις:

Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ -ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 8 ΜΗΝΕΣ 1
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (JCB) 8 ΜΗΝΕΣ 1
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (GRADER) 8 ΜΗΝΕΣ 1
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 8 ΜΗΝΕΣ 1
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ) 8 ΜΗΝΕΣ 1
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (ΣΑΡΩΘΡΟ) 8 ΜΗΝΕΣ 1

50 προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδας

 

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ 11κ/2021 για τις 50 προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία ορίζονται οι ειδικότητες , τα δικαιολογητικά αλλά και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα (50) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο (Προεδρία της Κυβέρνησης) και στην Τράπεζα της Ελλάδος ως κατωτέρω:

Α΄ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), τρεις (3) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΠΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ-ΓΛΥΠΤΩΝ, ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ειδικότητα Μηχανολόγου Μηχανικού) και ΠΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ.

Β΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), είκοσι επτά (27) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΤΕ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ – ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΩΝ), ΤΕ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΦΩΤΟΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΩΝ), ΤΕ ΓΡΑΦΙΣΤΩΝ, ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ, ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ,ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ειδικότητα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού),ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ειδικότητα Μηχανολόγου Μηχανικού) και ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.

Γ΄ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), είκοσι (20) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΩΝ, ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ, ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ, ΔΕ ΠΙΕΣΤΩΝ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ/ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ και ΔΕ ΨΥΚΤΙΚΩΝ.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική).

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 14 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 30 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Δύο προγράμματα κατάρτισης με 2.560 θέσεις και επίδομα 400 ευρώ

 

Σε 13 περιφέρειες

 

«Τρέχουν» οι αιτήσεις σε δύο νέα προγράμματα κατάρτισης που αφορούν συνολικά 2.560 εργαζόμενους στους οποίους προσφέρεται πέρα της εκπαίδευσης και επίδομα 400 ευρώ.

 

Δείτε αναλυτικά τα δύο προγράμματα:

Α) Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της πράξης «Στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα» με κωδικό MIS 5035147 και με βάση την απόφαση ένταξης με 3854/1252/Α3/13-06-2019, ΑΔΑ: ΩΙ4Μ465ΧΙ8-ΚΧ0.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Η Πράξη αφορά την παροχή στοχευμένων υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης σε 1.280 εργαζόμενους, που ανήκουν και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας ανεξάρτητα από τον κλάδο ή τομέα απασχόλησης, που θα συμβάλουν στη βελτίωση των δυνατοτήτων απασχόλησής τους στην αγορά εργασίας.

Οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι της Πράξης εφόσον ολοκληρώσουν την παρακολούθησης των 80 ωρών του προγράμματος κατάρτισης και συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα κατάρτισης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις.

Συνολική Αξία Εκπαιδευτικού Επιδόματος: 80 Ώρες Κατάρτισης x 5,00 € = 400,00 €

Σε περίπτωση πραγματοποίησης απουσιών και μέχρι του ανώτατου επιτρεπτού ορίου, η αμοιβή των καταρτιζόμενων μειώνεται κατά το ποσό που αντιστοιχεί στις μη πραγματοποιηθείσες ώρες κατάρτισης.

Μεταξύ των ωφελούμενων δεν περιλαμβάνονται αυτοαπασχολούμενοι ή άνεργοι ή/και όσοι λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ με εξαίρεση τις περιπτώσεις των εποχικά εργαζόμενων που λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα.

 

Β) Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος υλοποιεί δύο προγράμματα κατάρτισης στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού μέσα από την παροχή καινοτόμων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης» MIS 5035129, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 -2020» με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. 3852/1250/Α3-13/06/2019 (ΑΔΑ: ΩΗΤΟ465ΧΙ8-Μ3Μ).

Η Πράξη χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση δράσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης για 1.280 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Βασικός στόχος της δράσης είναι οι ωφελούμενοι (εργαζόμενοι) να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, δεξιότητες που θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας. Μέσω της παροχής του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης υπάρχει δυνατότητα να βελτιώσουν τους όρους της απασχόλησής τους και της επαγγελματικής τους κινητικότητας για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ωφελούμενοι της Πράξης είναι 1.280 εργαζόμενοι (με σχέση εξαρτημένης εργασίας) σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα (ανεξαρτήτως κλάδου ή τομέα απασχόλησης), ή εποχικά εργαζόμενοι.

Οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι της Πράξης εφόσον ολοκληρώσουν την παρακολούθηση των 80 ωρών του προγράμματος κατάρτισης και συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα κατάρτισης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις.

Συνολική Αξία Εκπαιδευτικού Επιδόματος: 80 Ώρες Κατάρτισης x 5,00 € = 400,00 €

Μεταξύ των ωφελούμενων δεν περιλαμβάνονται αυτοαπασχολούμενοι ή άνεργοι ή/και όσοι λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ με εξαίρεση τις περιπτώσεις των εποχικά εργαζόμενων που λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα.

Η υλοποίηση της Πράξης θα καλύψει τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Αυξάνονται οκτώ επιδόματα ΟΑΕΔ

 

Πως διαμορφώνονται τα νέα ποσά

 

Με τον κατώτατο μισθό να αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου 2022 από τα 650 στα 663 ευρώ, το νέο κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών διαμορφώνεται από 29,04 σε 29,62 ευρώ. Το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ που έως σήμερα είναι 399,25 ευρώ θα φτάσει στα 407,25 ευρώ και ορίζεται σε ποσοστό 55% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ανεξαρτήτως από το αν ο άνεργος αμειβόταν με μηνιαίο μισθό ή ημερομίσθιο. Παράλληλα το ποσό είναι προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Αναλυτικά οι αυξήσεις ανά επίδομα:

Το ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας το οποίο ισούται με 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας: Από 207,61 ευρώ σήμερα θα πάει στα 211,77 ευρώ.

Το ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα των ανέργων, ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας: Από 239,5 ευρώ θα πάει στα 244,35 ευρώ.

Το ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας, ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας: Από 239,5 ευρώ θα πάει στα 244,35 ευρώ.

Το ειδικό βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας ή διακοπής εργασιών, ισούται με 20 ημερήσια επιδόματα ανεργίας: Από 319,4 ευρώ θα πάει στα 325,8 ευρώ.

Το ειδικό εποχικό βοήθημα – το ύψος του προκειμένου για οικοδόμους ορίζεται στο 70% του 37πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη: Από 752 ευρώ θα πάει 767,1 ευρώ.

Το ειδικό εποχικό βοήθημα για τα επαγγέλματα των μουσικών – τραγουδιστών, ηθοποιών κ.λπ. στο 70% του 25πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη: Από 508 ευρώ θα πάει 518,35 ευρώ.

Το βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων – ασφαλισμένων: Το μηνιαίο ποσό της παροχής ισούται με το μηνιαίο επίδομα ανεργίας: 407,25 ευρώ από 399,25 ευρώ που είναι σήμερα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanhtopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…