Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης ΜΕΛΠΩ ΜΕΡΛΙΕ: Συναπάντημα Πολιτισμού, Ποιοτικών Δομών και Αξιών

3ο Γυμνάσιο Ξάνθης ΜΕΛΠΩ ΜΕΡΛΙΕ: Συναπάντημα Πολιτισμού, Ποιοτικών Δομών και Αξιών

0
Μιχάλης Σπανίδης
Εκδότης-Βιβλιοπώλης

Εκτίμηση και απόκριση. Πέρασαν σχεδόν 43 χρόνια από εκείνο το πρωινό  του Σεπτέμβρη του 1978 όταν πρωτάκια τότε μας υποδέχτηκαν στο νεοϊδρυθέν 3ο Μεικτό Γυμνάσιο Ξάνθης άξιοι δάσκαλοι-καθηγητές : Γεωργαντζής-Ξανθοπούλου-Σειράς-Μαθηκολώνης-Χαλκοπούλου-Χατζοπούλου-Γαζίδου-Ποιμενίδου-Πετράς-Χατζημιχαήλ και άλλοι πολλοί εκλεκτοί.

Αυτήν την διαχρονική ποιότητα ευτύχησα να διαπιστώσω και να προσεγγίσω ξανά στην εκδήλωση που ετοίμασε το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό του 3ου Γυμνασίου το απόγευμα του Σαββάτου 18 του Δεκέμβρη 2021, στην Αίθουσα Πολιτισμού «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με θέμα «100 Χρόνια από την Παλιά στην Νέα Πατρίδα» με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Ιωάννη Μπακιρτζή, καθώς και με την χορωδία του γυμνασίου.

Αξίες βαθιές που κατορθώνουν να σμιλεύουν το μνημείο της ιστορίας μέσα στην καρδιές των παιδιών, απαλλαγμένες από την βασιλεία της αυθάδειας και την υπερβολή της χαζοχαρούμενης αυταπάτης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την Παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ.Παντελεήμων, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης  Σοφία Ψωμά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιπποκράτης Δημητριάδης,  γονείς και παλιοί μαθητές.

Εύγε στην Διευθύντρια του Ιστορικού 3ου Γυμνασίου Ξάνθης Βίκυ Παπανάστου, στους άξιους εκπαιδευτικούς, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και στους σεβαστούς γονείς τους.

3ο Γυμνάσιο Ξάνθης ΜΕΛΠΩ ΜΕΡΛΙΕ, ένας τρόπος ύπαρξης για την ερμηνεία του προσωπικού νοήματος μέσα σε αυτό του Συνόλου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…