Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «100 χρόνια από την παλιά στη νέα πατρίδα» με το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης

«100 χρόνια από την παλιά στη νέα πατρίδα» με το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης

0

Εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή το Σάββατο στο ΙΘΤΠ

Το 3ο Γυμνάσιο Μέλπω Μερλιέ διοργανώνει εκδήλωση για τη μικρασιατική καταστροφή με αφορμή τη συμπλήρωση το 2022 εκατό χρόνων από την καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 18.30 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, καπναποθήκη ‘Π’, αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού».

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Μπακιρτζής Ιωάννης , αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με μικρασιάτικα  τραγούδια η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης  υπό τη διεύθυνση του κ. Άλκη Πλακιά, εκπαιδευτικού μουσικής του σχολείου ενώ μαθητές θα διαβάσουν λογοτεχνικά κείμενα για την Μ. Ασία και την καταστροφή, αποσπάσματα από την πλούσια λογοτεχνική παραγωγή για την εποχή και τα τραγικά γεγονότα της καταστροφής.

Οι συμμετέχοντες , συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από 12 ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν  υποχρεωτικής επίδειξης έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) ή πιστοποιητικού rapid test 48 ωρών.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (85) είναι απαραίτητη  η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και η κράτηση θέσης με ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail:  3gymxant@gmail.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…