Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζυμαρικά με κολοκύθα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Ζυμαρικά με κολοκύθα και καραμελωμένα κρεμμύδια

0

-3 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε φέτες

-1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο

-250 γραμμάρια κολοκύθα

-120 γραμμάρια λουκάνικο

-250 γραμμάρια ζυμαρικά

-Πιπέρι

-Κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα

-Ελαιόλαδο

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την κολοκύθα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν είναι έτοιμη η κολοκύθα την αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε πρώτα ζεστάνει 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μετά χαμηλώνουμε στο μέτριο και ψήνουμε μέχρι να μαραθούν εντελώς. Όταν είναι αρκετά μαλακά και πλέον καραμελωμένα, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμα πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας. Αποσύρουμε και τα αδειάζουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σε ζάρια λουκάνικα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πάρει λίγο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε και ρίχνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την ψημένη κολοκύθα να ενωθούν.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό όπως αναγράφεται στη συσκευασία τους. Μόλις τα σουρώσουμε, καυτά όπως είναι τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα.

Τρίβουμε αρκετό, μαύρο πιπέρι πάνω από κάθε πιάτο και ραντίζουμε με ελάχιστο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…