-100 ml γάλα
-140 γρ. γιαούρτι
-2 αυγά
-2 πολύ ώριμες μπανάνες
-12-15 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι μουλιασμένοι για 10′ σε βραστό νερό
-225 γρ. αλεύρι ολικής + 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-1 χούφτα τριμμένα καρύδια
-1 πρέζα αλάτι
-2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
-1/4 κ.γ. μίγμα για γλυκά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, πιπερόριζα)
Βάζουμε στον πολυκόπτη (multi) τις μπανάνες κομμένες σε κομμάτια, τους χουρμάδες, το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά και το εσάνς και χτυπάμε καλά να γίνουν χυλός.
Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι ολικής, το αλάτι, το baking powder και το μείγμα για μπαχαρικών.
Ρίχνουμε το χυλό στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο μακρόστενης φόρμας για κέικ (26 x 12 εκ.), ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170oC για περίπου 40-45 λεπτά.