Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

0

Αυτό κι αν είναι είδηση
Ένα ανδρόγυνο συνελήφθη στον Προμαχώνα Σερρών γιατί μετέφεραν 29 ζώα συντροφιάς (27 σκυλιά και 2 γάτες). Η σύλληψη έγινε γιατί οι δύο δράστες προσπάθησαν να τα εξάγουν από τη χώρα, χωρίς να διαθέτουν το απαραίτητο πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου.
-Μα γιατί τους πιάσαν τους ανθρώπους, επιχειρηματίες ήταν που θέλαν ν’ αυξήσουν τις εξαγωγές της χώρας, λίγο παράνομοι ήταν, και τι έγινε;
Εδώ σε τούτη τη χώρα οι παράνομοι είναι οι περισσότεροι, το ξέχασαν αυτό;
Γ.Δ.


Πλαστά πιστοποιητικά
Γέμισε η Ελλάδα από πλαστά Πιστοποιητικά Εμβολιασμού. Κάθε λίγο σκάει και μια νέα περίπτωση σε κάποια πόλη όπου εμπλέκεται γιατρός, φαρμακοποιός ή νοσοκόμος.
Τελικά αποδείχτηκε ιδιαίτερα προσοδοφόρα η επιχείρηση «πλαστά πιστοποιητικά».
Για σκεφτείτε το, 300 ευρώ το πιστοποιητικό, δέκα να δίνεις το μήνα κονομάς ένα τριχίλιαρο μαύρο και αφορολόγητο. Καθαρές δουλειές και με μαγκιά.
Μόνο βέβαια που η «μηχανή» μπλόκαρε, η αστυνομία μπήκε στη μέση και οι κολπατζήδες θα πληρώσουν το κόστος. Ήταν καιρός γιατί παίζαν βρώμικο παιγνίδι με την υγεία του κόσμου.
Γ.Δ.


Πινακίδες σήμανσης
Μερικοί δεν θεωρούν σημαντικές τις διάφορες πινακίδες σήμανσης στα διάφορα σημεία και δρόμους. Κι όμως είναι εξαιρετικά σημαντικές και βοηθούν οδηγούς και πεζούς.
Αυτές λοιπόν οι πινακίδες κατά καιρούς χρειάζονται συντήρηση, καθαρισμό από τα αυτοκόλλητα, τις μουτζούρες ή τις φθορές.
Οφειλόμενη υποχρέωση ως εκ τούτου του δήμου και της Περιφέρειας η αντικατάσταση όσων δεν μπορούν να καθαριστούν.
Αναλογικά ο δήμος Ξάνθης θα πρέπει να ολοκληρώσει την τοποθέτηση των πινακίδων οδοσήμανσης στην πόλη. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε στον Αστικό Συνοικισμό αλλά σταμάτησε για την υπόλοιπη πόλη για άγνωστους λόγους. Πρέπει επίσης να ολοκληρωθεί κι αυτή η παρέμβαση.
Γ.Δ.


Αισιόδοξο
Δεν πρέπει ν’αγνοήσουμε μια θετική εξέλιξη που υπάρχει μετά από χρόνια που η υπόθεση βρίσκονταν απλώς στις κουβέντες και τις απαιτήσεις.
Ε, λοιπόν, υπάρχει εξέλιξη στο θέμα της σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Θεσσαλονίκη, την Αμφίπολη, την Καβάλα και τους Τοξότες. Μεγάλο και σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή που σίγουρα θα προσφέρει στην οικονομία. Κυρίως όμως το έργο θα βοηθήσει την Καβάλα, γιατί θ’ αναβαθμιστεί το λιμάνι Φίλιππος Β΄.
Κι έτσι να’ ναι, ένα έργο δίπλα μας, πάντα δημιουργεί οφέλη γύρω από αυτό.
-Καλώς να το δούμε να υλοποιείται.
Γ.Δ.


Ασυμφωνία
Το γράφαμε και χθες πως δεν είναι ένδειξη ωριμότητας του πολιτικού μας συστήματος για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα να μην υπάρχει ομοφωνία.
Ενδεικτική η υπόθεση του πορίσματος για τη Θράκη. Τελικά, κατατέθηκαν τέσσερα πορίσματα στη Διακομματική Επιτροπή. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, και ΜΕΡΑ25 έβγαλαν και κατέθεσαν τα δικά τους. Και βέβαια εκείνο το πόρισμα που ψηφίστηκε και θα υλοποιηθεί είναι της Ν.Δ. που και υπερψηφίστηκε και υιοθετήθηκε.
Παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος που δεν μπορεί εύκολα «να τα βρει»  ούτε σε σοβαρά και ευαίσθητα θέματα. Έτσι όμως χάνει το πολιτικό σύστημα στην κοινή γνώμη που διαπιστώνει πως το κάθε κόμμα παίζει το δικό του σκοπό…
Γ.Δ.


Νέο κόμμα
Στην αρχή που το διαβάσαμε δεν το πιστέψαμε, το θεωρήσαμε ως ένα πολιτικό ψέμα και πως κάποιος προσπαθούσε να δημιουργήσει εντυπώσεις. Τελικά όμως ήταν αλήθεια.
Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου θα ιδρύσει νέο κόμμα. Για τον λόγο αυτόν περιοδεύει σε Θεσσαλονίκη και Θράκη. Μάλιστα η πολιτική προσπάθεια του Πρ.Εμφιετζόγλου έχει και όνομα, Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση, και ξεκινά την ενημέρωση των Μέσων για την αναγκαιότητα της ίδρυσης του κινήματος από τη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα στην πόλη μας θα βρίσκεται τη Δευτέρα 29/11/21 και ώρα 12.30 στο Ζήτα Παλλάς.
Ακολούθως θα επισκεφθεί την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.
Γ.Δ.


Κεντρική Μακεδονία-Θράκη-Θεσσαλία
Δικαιολογημένο το ερώτημα. Γιατί είναι πρώτες οι περιοχές αυτές σε θανάτους; Είναι όντως αιτία προβληματισμού το θέμα αυτής της μακάβριας πρωτιάς. Μάλιστα από την αρχή της πανδημίας μέχρι 16 Νοεμβρίου 2021 στην Αττική είχαμε 5.556 θανάτους, ποσοστό 32,9%,στην Κεντρική Μακεδονία 5.333 θανάτους, ποσοστό 31,6%,στη Θεσσαλία 1.417 θανάτους ,ποσοστό 8,4% και στην περιφέρειά μας 1.240 θανάτους και ποσοστό 7,3%.Από εκεί και κάτω τα ποσοστά μειώνονται στο 4,3,2 και 1 τα εκατό. Τώρα γιατί αυτές οι περιφέρειες έχουν τόσο υψηλά ποσοστά θανάτων, ε, η απάντηση είναι γνωστή. Ρίχτε μία ματιά γύρω σας και δείτε ποιοι είναι αυτοί που αρνούνται τον εμβολιασμό για να έχετε την απάντηση.
Γ.Δ.


Τουριστικός προορισμός
Πρόσφατα σε εφημερίδα της Κομοτηνής (Χρόνος), είδαμε μια ολοσέλιδη δημοσίευση για το Νέστο στη Γαλάνη, για τους μαιάνδρους, τον ποταμό και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Στο ρεπορτάζ του Διον.Βοργιά, αφού παρατίθενται διάφορες πληροφορίες για το δέλτα, τον ίδιο το Νέστο, υπήρχαν και διάφορες φωτογραφίες από την περιοχή και μια παρότρυνση προς τους Κομοτηναίους να επισκεφθούν την όμορφη, γραφική και μοναδική περιοχή η οποία απέχει μόνο μια ώρα.
Συμπέρασμα: Υπάρχουν ευκαιρίες τουριστικής αξιοποίησης στο νομό μας. Ο Νέστος είναι μια από αυτές. Πρόσφατα εξάλλου ο συμπολίτης Δημ. Γκαγκαλίδης σε άρθρο του έκανε αναφορά σε αρκετά άλλα που μπορούν ν’ αξιοποιηθούν τόσο στην πόλη όσο και το νομό.
Γ.Δ.


Νέα μετάλλαξη φέρνει τρόμο…
Για άλλη μια χρονιά με βαριά καρδιά περιμένουμε Χριστούγεννα. Η σφοδρότητα της πανδημίας, η αβεβαιότητα για το τι μας περιμένει δεν μας αφήνει να πάρουμε μια ανάσα, να νιώσουμε λίγο χαλαροί και αισιόδοξοι. Την ώρα που δίνουμε μάχη με την μετάλλαξη Δέλτα, νέα μετάλλαξη έρχεται από την Νότιο Αφρική, η μετάλλαξη της Μποτσουάνας που είναι πολύ πιο μεταδοτική απ’ αυτή της Δέλτα, της Ινδίας, γιατί λέει η ακίδα της πρωτεΐνης του ιού περιλαμβάνει 32 μεταλλάξεις! Άστα να πάνε δηλαδή…
Η είδηση έσπειρε τον τρόμο,  τα Χρηματιστήρια έφεραν βουτιά και στην χώρα μας συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να απαγορεύσουν τις πτήσεις από Νότιο Αφρική.
Ο εφιάλτης αυτός δεν έχει τελειωμό!
Μ.Ξ.


Πολύ κακό για το τίποτε αυτό που συμβαίνει με την Black Friday
Δυο βδομάδες τώρα μας βομβαρδίζουν με μηνύματα για προσφορές αλλά αυτό δεν αποτυπώθηκε ως κίνηση στην αγορά. Μπορεί να έφταιγε ο καιρός που ήταν βροχερός, μπορεί και τα μέτρα που σίγουρα αποθαρρύνουν ειδικά τους ανεμβολίαστους, πάντως η αγορά στα εμπορικά ένδυσης υπόδησης δεν είχε κίνηση. Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι οι αγορές κατά την Black Friday περιορίζονται στα ηλεκτρονικά είδη και οι πιο πολλές  διαδικτυακά. Η Black Friday δεν έχει καμία σχέση με την Βρετανία για παράδειγμα απ’ όπου ξεκίνησε που είναι μόνο για μια μέρα και οι προσφορές είναι μεγαλύτερες από 80%. Αντίθετα στην Ξάνθη βλέπουμε Black Friday με προσφορά 25% και μάλιστα για δύο εβδομάδες.
Δηλαδή πήραμε ένα ξενικό προϊόν και το ξεχειλώσαμε και το κάναμε μη πως τι!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…