Αρχική ΓΝΩΜΕΣ  Θέματα χώρου

 Θέματα χώρου

0

Ο χώρος που διαβιούμε δείχνει τις προσωπικές ανάγκες μας και την προσωπικότητά μας. Έφθασε το τρικάταρτο από την Ρωσία και έδεσε στο Φάληρο. Μήκος 118 μέτρα με πλάτος 22 μέτρα. Αξία σκάφους 420 εκατομμύρια δολάρια. Όταν αγοράζεις μην δίνεις σημασία στην τιμή, η ποιότητα παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο. Όταν δε είσαι και ηλικίας κάτω των σαράντα χρόνων είναι έγκλημα να σκοτίζεις το μυαλό σου με τα οποιαδήποτε εκατομμύρια, μπορεί να πάθεις κανένα εγκεφαλικό και να φας τα λεφτά σου στους γιατρούς. Πόσο κάνει; Τόσο, ωραία πληρώνεις και κρατιέσαι μακριά από τους νευρολόγους και τους νευροχειρουργούς.  Νηφάλιες και καθαρές σκέψεις.

Ήρθε που λέτε το απαστράπτον σκάφος στον Φαληρικό όρμο, έδεσε καλά τα σκοινιά στα όκια και κατέβηκε ο κ. ιδιοκτήτης του στην ακτή να φάει κανά φρέσκο ψαράκι από φαγκρί και πάνω, να δει τον Πειραιά με την Καστέλα, να τον δουν κι αυτόν οι ζηλιάρηδες οι Πειραιώτες και φυσικά να τον καμαρώσουν. Παλίκαρος, από τα βάθη της Σιβηρίας. Θα μπορούσε να είναι γόνος πλούσιας βιομηχανικής οικογένειας αλλά στην Ρωσία τον καιρό εκείνο  απαγορεύονταν οι βιομηχανίες και οι εκλογές. Ως εκ τούτου κατέφυγε ο Μπαμπάς του σε κάτι επικερδέστερο, έγινε αντινομάρχης στην περιοχή του Τομσκ. Ε, θέλοντας και μη, και προκειμένου να εξυπηρετήσει τον προϊστάμενό του από την Μόσχα, έμεινε στη θέση αυτή ως εντεταλμένος και υπεύθυνος για τα δάση της Σιβηρίας μέχρι τον Αρκτικό κύκλο για κάτι λιγότερο από σαράντα πέντε χρόνια. Υπόφερε, αλλά όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του λαού κάνεις υπομονή έστω κι αν οι καταθέσεις στην Ελβετία είναι με μηδενικά σχεδόν επιτόκια. Κλέβουν καημένε οι Τραπεζίτες όπου κι αν βρίσκονται, μήπως στην Ελλάδα δεν μας κλέβαν τόσα χρόνια, ήρθε ο Αντρέας και τους έβαλε στη θέση τους.

Το πλοίο αυτό μαμούθ το χρησιμοποιούσε ο Ρωσάκος για τις πιεστικές  του ανάγκες. Ε, δεξιώσεις, χοροεσπερίδες, διακοπές και άλλες ανάγκες με τις οποίες ασχολείται επίσης η Βασίλισσα της Αγγλίας και άλλοι Ευρωπαίοι εστεμμένοι μετά τις παρελάσεις και τους γάμους που είναι αυστηρώς υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται. Ο αντινομάρχης πατήρ όχι ότι ήταν υποχρεωμένος να κλέβει, αλλά να, δεν γίνονταν και εκλογές συχνότερα από τα τριάντα χρόνια κι αυτές τελείως μεταξύ μας, όχι να δίναμε ψήφο και στα τσόλια τον λαό. Ότι διαφορές είχαμε τις λύναμε μεταξύ μας, δεν είμασταν δα και αγροίκοι, πολιτισμένοι αξιωματούχοι εισπράκτορες είμασταν, ό καθένας τις εισπράξεις του και σε όποιο κράτος ήθελε, τα κράτη τα ξέραμε άλλωστε όπως και τα νομίσματα. Μακριά μόνον από τα ρούβλια, αυτά ήταν λαϊκά χαρτονομίσματα, καθαρά προς  χρήσιν του λαουτζίκου.

Οι ανάγκες του ανθρώπου διακρίνονται και ιεραρχούνται σε τρείς κατηγορίες. Πρώτη η επιβίωση, το φαΐ, η μπανιόκα. Δεύτερη είναι η σεξουαλική ανάγκη, τα στηθάκια και τα μπουτάκια ας είναι και μπουτάρες, δεν ενοχλεί αυτό. Τρίτη ανάγκη είναι η αναγνώριση. Κοίτα να δεις ποιος είμαι εγώ, κοίτα ρε, κι αν δεν κοιτάζεις κακό του κεφαλιού σου, εγώ θα σε κλέψω για να δεις το τρικάταρτο, ηλίθιε. Σου επιτρέπω να το δεις αφού είναι και προϊόν άνευ εκλογών!!!

Φοίβος Ιωσήφ

 • Αποτεφρωτήριο σκέψης

  Αργήσαμε, αργήσαμε πολύ, έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχει δημιουργηθεί η Ριτσώνα. Πας εκεί, λί…
 • Σαν ζώα

  Δεν υπερβάλω, ακριβώς σαν ζώα. Σαν να βλέπεις αγέλες από ζέβρες ή ρινόκερους να κινούνται …
 • Οι τελευταίοι εκατομμυριούχοι

  Κάποτε είχαμε εκατομμυριούχους, τώρα πάνε κι αυτοί και γλίτωσε ο ηρωικός Ελληνικός λαός απ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Αποτεφρωτήριο σκέψης

  Αργήσαμε, αργήσαμε πολύ, έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχει δημιουργηθεί η Ριτσώνα. Πας εκεί, λί…
 • Σαν ζώα

  Δεν υπερβάλω, ακριβώς σαν ζώα. Σαν να βλέπεις αγέλες από ζέβρες ή ρινόκερους να κινούνται …
 • Οι τελευταίοι εκατομμυριούχοι

  Κάποτε είχαμε εκατομμυριούχους, τώρα πάνε κι αυτοί και γλίτωσε ο ηρωικός Ελληνικός λαός απ…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ζουν ανάμεσα μας» και το 2022….στην Ξάνθη

Αποστρέφομαι τους ανθρώπους που ξημερώνουν την μέρα και ζουν μόνο για να κατηγορήσουν και …