Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πιθανό άνοιγμα και 2ης  covid κλινικής στο νοσοκομείο      

Πιθανό άνοιγμα και 2ης  covid κλινικής στο νοσοκομείο      

0

Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση – Θετική η βοήθεια των αποσπάσεων

 

Παράθυρο ελπίδας από την αύξηση των εμβολιασμών – Αυξήθηκαν σε 240 καθημερινά

 

 

Συνεχίζεται η πίεση στο νοσοκομείο Ξάνθης από την πανδημία που δεν έχει δώσει ακόμη καμιά ένδειξη αποκλιμάκωσης. Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα κυμαίνονται κάτω από100 στην Ξάνθη ωστόσο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσελεύσεις και οι νοσηλείες  στην κλινική  covid. Οι 45 κλίνες αρχίζουν να μην επαρκούν γι αυτό εξετάζεται το  ενδεχόμενο ν’ ανοίξει και άλλη κλινική covid και στην Ουρολογική όπως πέρσι τον Νοέμβριο.

Δοκιμάζει τις αντοχές του το νοσοκομείο Ξάνθης

Με μελανά χρώματα περιγράφει την εικόνα στο νοσοκομείο ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Γιώργος Γεωργίου: « Έχουμε θανάτους, διασωληνώσεις σε βαριά περιστατικά, διακομιδές σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Εξετάζουμε να μετατρέψουμε και την Ουρολογική σε covid γιατί με το ρυθμό αυτό δεν θα επαρκούν οι κλίνες».

Παράθυρο ελπίδας από την αύξηση των εμβολιασμών – 240 εμβολιασμοί καθημερινά

Το μοναδικό θετικό στοιχείο σ’ όλη αυτή την απογοητευτική κατάσταση που διακρίνει ο κ. Γεωργίου είναι η αύξηση των εμβολιασμών. Όπως είπε: «Έχουμε καθημερινά έως και 240 νέους εμβολιασμούς σ’ όλες τις δόσεις, όταν είχαμε ούτε 80. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος έχει φοβηθεί και σπεύδει να εμβολιαστεί. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και ενθαρρυντικό.».

Υποχρεωτικό το εμβόλιο στα παιδιά;

Ο κ. Γεωργίου έθεσε θέμα υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στα παιδιά: ” Τα παιδιά είναι αυτά που φέρνουν τον ιό στις οικογένειες Τα ίδια τις περισσότερες φορές είναι ασυμπτωματικά ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα. Ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και στα άλλα μέλη,  ιδίως στους ηλικιωμένους. Νομίζω πως θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στα παιδιά».

Οι αποσπάσεις των γιατρών του  Κέντρου Υγείας Αβδήρων ισχύουν μέχρι τέλος του χρόνου

Τέλος ο κ. Γεωργίου επεσήμανε πως σ’ ότι αφορά το θέμα των εφημεριών είναι σημαντική η συνεισφορά των 8 – 10 γιατρών που αποσπάστηκαν από τον Κέντρο Υγείας Αβδήρων και πως έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε μεγάλο βαθμό: «Οι αποσπάσεις  είναι έως το τέλος του χρόνου και είναι έκτακτου χαρακτήρα λόγω των συνθηκών. Έχουν βοηθήσει πολύ το νοσοκομείο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…