Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Νέα εγκύκλιος για τους εργάτες γης τρίτων χωρών

Νέα εγκύκλιος για τους εργάτες γης τρίτων χωρών

0

Για τις καινοτομίες που εισάγονται και τη διαδικασία ενημερώνει ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Γ. Πασχαλίδης

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης με ανακοίνωσή του, ενημέρωσε τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα ότι μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του εξεδόθη η υπ’ αριθμ. Α.Π. οικ. 392414 / 16.11.2021 Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής,  στην οποία επισημαίνεται ότι στο άρθρο 47 του ν. 4825/2021 (ΦΕΚ Α’ 157) με τίτλο «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, προσέλκυση επενδυτών και ψηφιακών νομάδων, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας, διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και άλλες επείγουσες διατάξεις» περιλαμβάνονται ρυθμίσεις, οι οποίες αναμορφώνουν τις διατάξεις για την εποχική εργασία, διατηρώντας όμως την υφιστάμενη διαδικασία εισδοχής και διαμονής του εποχικού εργαζομένου.

Απαριθμώντας τις καινοτομίες που εισήχθησαν ο βουλευτής ενημερώνει ότι στην προαναφερθείσα Εγκύκλιο οι αρμόδιες Υπηρεσίες, έως την έναρξη της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων εργοδοτών, οφείλουν να δέχονται άμεσα τις αιτήσεις μέσω της πάγιας θεσμοθετημένης διαδικασίας, ήτοι μέσω την λήψης αυτών μέσω συστημένου ταχυδρομείου ή υπηρεσίας ταχυμεταφοράς σε εφαρμογή της με αριθμό 16393/2020 (Β΄ 2337) απόφασης του κ. Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: « Μετά από τις συνεχείς επαφές που είχα με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, οι οποίοι μου εξέθεσαν τον καθοριστικό ρόλο των εργατών τρίτων χωρών στην αποτελεσματική ολοκλήρωση των εργασιών τους, προέβην στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να εκδοθεί διευκρινιστική Εγκύκλιος που θα διευκολύνει την όλη διαδικασία εισόδου των ανθρώπων αυτών στη χώρα μας. Θερμές ευχαριστίες προς τους αρμοδίους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου  που άκουσαν με προσοχή το πρόβλημα και ενήργησαν άμεσα.»

  • Επίσκεψη του Ιάπωνα Πρέσβη στην Καβάλα

    Ξεναγήθηκε στην πόλη, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γ. Πασχαλίδη Ο Βουλευτής ΝΔ Καβάλας Γ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …