Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επίσκεψη του Ιάπωνα Πρέσβη στην Καβάλα

Επίσκεψη του Ιάπωνα Πρέσβη στην Καβάλα

0

Ξεναγήθηκε στην πόλη, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γ. Πασχαλίδη

Ο Βουλευτής ΝΔ Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης υποδέχθηκε την Δευτέρα,19 Ιουλίου τον Ιάπωνα Πρέσβη Νακαγιάμα Ιασανούρι ,ο οποίος επισκέφθηκε την Καβάλα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και από τον Α’ Γραμματέα του Οικονομικού Τμήματος της Ιαπωνικής Πρεσβείας της Αθήνας, Χιντετόσι Γουατανάμπε.

Με την επίσκεψη δόθηκε η ευκαιρία στον Ιάπωνα Πρέσβη να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές του τόπου και την ιστορία αλλά και την ποιότητα των παραγόμενων καβαλιώτικων προϊόντων, με απώτερο στόχο την προώθησή τους στην ιαπωνική αγορά και την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων και της ευρύτερης συνεργασίας, τα θεμέλια της οποίας είχε θέσει ο Γιάννης Πασχαλίδης, μετά από ενέργειες στις οποίες είχε προβεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής του θητείας.

Με πρωτοβουλία του Γιάννη Πασχαλίδη, ο Ιάπωνας πρέσβης, συνοδεία της συζύγου του, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού από την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας, κ.Σοφία Τσίγκου και τον κ. Μανώλη Ζαχαρόπουλο, με αφορμή τη συμβολή του Ιάπωνα πλοιάρχου, ο οποίος το 1922 κατά τη διάρκεια της καταστροφής της Σμύρνης, έσωσε δεκάδες Έλληνες από τις θηριωδίες των Τούρκων, γεγονός που τιμάται ιδιαίτερα από τον Προσφυγικό Ελληνισμό όλης της Ελλάδας.

Ο Ιάπωνας Πρέσβης επισκέφθηκε και τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, για τον οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η εποικοδομητική δε επίσκεψη έληξε με την παράδοση αναμνηστικών δώρων από το Βουλευτή στον Πρέσβη και εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις για συνέχιση της άριστης συνεργασίας της Ιαπωνικής Πρεσβείας με την Περιφέρειά μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…