4 ½ φλ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
1 φλ. μέλι
2 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γλ.. μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. κανέλλα
1 κ.γλ. μπαχάρι
2 κ.γλ. μπέικιν παουντερ
1/2 φλ. γάλα
2 δόσεις βανίλια σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπαχάρι, μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού .
Ανακατεύοντας προσεκτικά για να ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι και προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί τόσο όσο να μη κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1/2 εκ. και με μια φόρμα κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν άλλα 5 λεπτά μέχρι να τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα