Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δέκα συλλήψεις για πλαστά πιστοποιητικά rapid test στο Σουφλί, ανάμεσά τους και φαρμακοποιός

Δέκα συλλήψεις για πλαστά πιστοποιητικά rapid test στο Σουφλί, ανάμεσά τους και φαρμακοποιός

0

Ως χρήστες συνελήφθησαν ένας αστυνομικός και ένας στρατιωτικός

Δέκα άτομα συνελήφθησαν στο δήμο Σουφλίου για υπόθεση με πλαστά rapid test, όπου μεταξύ άλλων εμπλέκονται ένας φαρμακοποιός και ως χρήστες ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ένας στρατιωτικός. Την έρευνα ανέλαβε η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης  στη συνέχεια στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την υπόθεση ο φαρμακοποιός φέρεται να προμήθευε με πιστοποιητικά για COVID-19 και κυρίως rapid test, άτομα που τα χρειαζόταν για την εργασία τους, όπου και τα επιδείκνυαν, χωρίς να υπάρχει… φόβος, αφού είχαν δηλωθεί μέσω ΗΔΙΚΑ. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι δύο δημόσιοι λειτουργοί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 10 άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή τους θα γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Έβρου, στην οποία αναφέρει: «Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν. Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…