Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Αναβαθμίζεται φέτος η Ευχούπολη

Αναβαθμίζεται φέτος η Ευχούπολη

0

Επεκτείνεται και ανανεώνεται. Νέο σπίτι για τον Αη Βασίλη και νέα σπιτάκια με πολλές εκπλήξεις για  τα παιδιά

 

Έκπληξη! Κάθε σχολείο και έλατο στην Ευχούπολη – Θα το στολίζουν τα παιδιά και μετά θα το φυτέψουν στο σχολείο τους. Λόγω κορωνοϊού, ούτε καρουζέλ, ούτε παγοδρόμιο, ούτε συναυλίες

 

 

Η Ευχούπολη θα είναι το επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικου εορτασμού στην Ξάνθη και  η αναβάθμισή της με κάποιες παρεμβάσεις στις υποδομές το βασικό μέλημα αλλά και στοίχημα της δημοτικής αρχής προκειμένου να φέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων στην Ξάνθη.  Όλα βέβαια με την …ευχή τα δεδομένα της πανδημίας να είναι τέτοια που να επιτρέπουν την λειτουργία της με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Νέο σπίτι για τον Αη Βασίλη και νέα σπιτάκια με πολλές εκπλήξεις για  τα παιδιά

Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην Ευχούπολη αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας Ασκαρίδης, τονίζοντας ότι: «Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της Ευχούπολης μέσα από παρεμβάσεις στα σπιτάκια . Θα κάνουμε ένα νέο σπίτι για τον Αη Βασίλη και νέα σπιτάκια. Φέτος θα διπλασιαστεί σε μέγεθος η Ευχούπολη και θα περιλαμβάνει δύο πύλες μία από την πλατεία και μία από την πλατεία πάνω από το παρκινγκ. Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά,  πολλές φιγούρες. Σχεδιάζουμε διάφορες δράσεις πάντα όμως μέσα στο πλαίσιο των μέτρων γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε συνωστισμό. Βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε χαρά στα παιδιά της Ξάνθης, να αυξήσουμε και την επισκεψιμότητα στην Ευχούπολη με τον να  την κάνουμε πιο ελκυστική. Αυτό που θέλουμε είναι  η αναβάθμιση όλων των θεσμών μας αλλά είναι η δεύτερη χρονιά που δεν μπορούμε να κάνουμε όλα όσα θα θέλαμε λόγω της πανδημίας.

Έκπληξη! Κάθε σχολείο και έλατο στην Ευχούπολη

Μια από τις εκπλήξεις που περιμένουν τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας είναι ότι φέτος για πρώτη φορά θα έχουν την δυνατότητα να στολίσουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα τοποθετηθεί μέσα στην Ευχούπολη. Κάθε σχολείο και ένα φυσικό έλατο που μετά το πέρας των γιορτών θα φυτευτεί στην αυλή του κάθε σχολείου.

Λόγω κορωνοϊού, ούτε καρουζέλ, ούτε παγοδρόμιο, ούτε συναυλίες

Για δεύτερη χρονιά όμως φέτος υπό τη σκιά της πανδημίας και ως εκ τούτου δεν θα έχει η Ευχούπολη ούτε καρουζέλ ούτε παγοδρόμιο για  να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Ωστόσο όπως αναφέρει ο κ. Ασκαρίδης το άναμμα του δέντρου θα γίνει κανονικά χωρίς όμως συναυλία ούτε κατά την έναρξη ούτε ενδιάμεσα των γιορτών.

Προχωρά ο στολισμός στους δρόμους της πόλης και στην πλατεία

Πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να επιμελούνται τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης και συνεχίζουν κανονικά ώστε να είναι όλα έτοιμα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και το στήσιμο της Ευχούπολης καθώς και ο διάκοσμος στην πλατεία. Να σημειώσουμε ότι άναμμα χριστουγεννιάτικου δένδρου θα γίνει και στην Σταυρούπολη. Επίσης στον κεντρικό ιστό της πόλης καθημερινά θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες  μελωδίες από τα ηχεία για να δίνουν τον εορταστικό τόνο στην αγορά της πόλης.

Όπως ανέφερε τέλος ο κ. Ασκαρίδης έχει στείλει πρόσκληση σ’ όλους τους συλλόγους να καταθέσουν τις προτάσεις τους αλλά και τη συμμετοχή τους σε διάφορες δράσεις ώστε να τις εντάξει στο πρόγραμμα του Κέντρου που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…