Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

0

Έλεγχοι παντού…
Όταν λένε από την κυβέρνηση πως θα γίνουν έλεγχοι παντού, το εννοούν.
Διαβάστε και θα το καταλάβετε αμέσως. Λοιπόν, υπήρξε σύλληψη του υπεύθυνου οίκου ανοχής στις Σέρρες. Αιτία της σύλληψης διότι ο «οίκος»  εξυπηρέτησε πελάτη χωρίς να κάνει έλεγχο εάν έχει το απαραίτητο πιστοποιητικό. Παράλληλα επιβλήθηκε 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας του οίκου ανοχής.
Έτσι, παρότι ο οίκος ήταν «ανοχής», η αστυνομία των Σερρών δεν ανέχτηκε την παράβαση και προχώρησε στην τήρηση του νόμου, εφαρμόζοντας το «καμία ανοχή, ακόμη και στους οίκους ανοχής».
Γ.Δ.


Πέντε αναβολές…
Η δικαστική είδηση είναι σαφέστατη. Στην δίκη για το εργατικό ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ, δόθηκε πέμπτη (5η) αναβολή.
Αιτία της νέας αναβολής, προκειμένου να καταθέσουν δύο ακόμη μάρτυρες.
Δεν θα μείνουμε στην ουσία της υπόθεσης αλλά στον αριθμό των αναβολών. Κι αυτό διότι οι περισσότεροι γνωρίζουν πως τα δικαστήρια δύσκολα δίνουν αναβολές κι αυτές μέχρι δύο. Τώρα το πώς έφτασαν στην υπόθεση αυτή στις πέντε, είναι μια άλλη υπόθεση.
Στο θέμα όμως υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Κατά την οδική επιστροφή του ο συνήγορος Αλ. Κούγιας ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.
Γ.Δ.


Πυροβολισμός στον αέρα
Είμαστε μαζί, δίπλα στον αγώνα των καταστηματαρχών εστίασης διότι αναγνωρίζουμε πως όντως έχουν προβλήματα.
Όμως μια 24ωρη απεργία εκτιμούμε πως όσο προειδοποιητική κι αν είναι, στο τέλος ως προς την αποτελεσματικότητά της είναι σαν ένας πυροβολισμός στον αέρα.
Ένας πυροβολισμός έτσι για ν’ ακουστούμε ότι τον ρίξαμε.
Τέλος πάντων, ενημερωτικά να το πληροφορηθούν όλοι, στις 16 Νοεμβρίου πανελλαδικά τα καταστήματα εστίασης θα είναι κλειστά. Για την τιμή των όπλων.
Γ.Δ.


Ξεκίνησε η απογραφή
Είναι γεγονός πλέον. Ξεκίνησε η απογραφή 2021, με την τοποθέτηση σε κάθε σπίτι ή διαμέρισμα από έναν φάκελο με τον μοναδικό κωδικό για την αυτοαπογραφή των ενοίκων.
Πρόκειται ως γνωστόν για Απογραφή Πληθυσμού και κατοικιών για το 2021.
Στη χώρα μας η απογραφή αυτή γίνεται κάθε δέκα χρόνια, όμως από φέτος θα υπάρχει ψηφιακός τρόπος Απογραφής σε ειδική εφαρμογή που άνοιξε χθες Πέμπτη.
Η σχετική πύλη είναι www.gov.gr και σ’ αυτή θα πρέπει ο εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού να μπει έως τις 26 Νοεμβρίου με τον κωδικό που θα του δώσει ο απογραφέας για ν’ απαντήσει σε ερωτηματολόγια.
Γ.Δ.


Δεν δεχόμαστε μαθήματα
Η επίθεση της Ολλανδέζας ακτιβίστριας- δημοσιογράφου κατά του πρωθυπουργού και κατ’ επέκταση του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση των μεταναστών, σίγουρα εξοργίζει τους περισσότερους Έλληνες. Ο λαός μας που τα τελευταία χρόνια σηκώνει τεράστιο βάρος, σε εποχές μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας, δεν ανέχεται μαθήματα από τους διάφορους ψευτοανθρωπιστές της Βόρειας Ευρώπης.
Εμείς που φιλοξενήσαμε και περιθάλψαμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και σώζουμε καθημερινά απελπισμένους από τη θάλασσα όπου τους πετούν ο Ερντογάν και οι Τούρκοι δουλέμποροι για να εξυπηρετήσουν τα πολιτικοοικονομικά τους συμφέροντα, δεν ανεχόμαστε να μας κουνούν το δάχτυλο και να μας κάνουν μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Και μάλιστα λαοί που στα λόγια μπορεί να σπεύδουν να στηρίξουν όλους τους κατατρεγμένους του πλανήτη, αλλά όταν τους ζητηθεί να συνδράμουν, οι ηγέτες τους σφυρίζουν αδιάφορα. Ζητούν να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο για μετανάστες ενώ αυτοί δεν δέχονται να πάρουν κανένα στη δική τους χώρα. Οι Ολλανδοί συγκεκριμένα έχουν πάρει τον ιλιγγιώδη αριθμό των 16 ασυνόδευτων ανηλίκων!
Ας κάνουν όλοι αυτοί οι «πονόψυχοι» διαδηλώσεις στις πατρίδες τους, για να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα τους και να περνάνε οι πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία.
Όσο για τους εντός των τειχών που σπεύδουν να υιοθετήσουν την άθλια τουρκική προπαγάνδα -δια στόματος της Ολλανδής δημοσιογράφου- εναντίον της χώρας μας για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη (κάποιοι ιδιοκτήτες δεκάδων ακινήτων που διαβιούν στις Βρυξέλες) είναι απλά απαράδεκτοι. Ντροπή!
Γ.Ε.


Τα γραπτά μένουν
Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει το Αρδευτικό – Περιβαλλοντικό έργο στην πεδιάδα της Ξάνθης ως πρώτη επιλογή προς υλοποίηση, μας οδήγησε στο να ανατρέξουμε στο αρχείο μας.
Εκεί λοιπόν, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, σε κύριο θέμα στην 1η σελίδα γράφαμε τα εξής: «Απορρίφθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των Οικολογικών Οργανώσεων  που «φρέναραν»  το έργο. Επιφυλακτικός ο δικηγόρος Ν. Γεννάδιος  πριν μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης».
Κύριος δε τίτλος «Αίσιο τέλος για το Αρδευτικό με καθυστέρηση 10 ετών» και με υπότιτλο «Υπό αίρεση η πολιτική βούληση για να προχωρήσει το έργο. Δυσθυμία στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του κυβερνώντος κόμματος».
Σημειώνουμε για την ιστορία πως το έργο του Αρδευτικού, καθυστέρησε συνολικά 18 χρόνια!
Το έργο βέβαια λόγω της καθυστέρησης απεντάχθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα τότε.
Σήμερα θα ξεκινήσει η επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης και η προκήρυξη του διαγωνισμού υλοποίησης του έργου.
Γ.Δ.


Πριν είναι αργά
Άρχισαν ν’ αγριεύουν τα πράγματα στην κοινωνία.
Άρχισαν να ξεσηκώνονται και να διαμαρτύρονται δημόσια πλέον οι εμβολιασμένοι.
Διαμαρτύρονται βεβαίως εναντίον των ανεμβολίαστων για τους οποίους ζητούν ν’ αποκλειστούν τελείως σε εξόδους πριν εμβολιαστούν κανονικά.
Ήταν αναμενόμενο πως θα έφθανε η υπόθεση στα σημεία αυτά που πλέον ακούγονται και γράφονται ανοιχτά και επωνύμως.
Η όλη υπόθεση βέβαια δεν πρέπει ν’ αφεθεί από την κυβέρνηση να λυθεί μεταξύ των δύο πλευρών διότι μπορούν να δημιουργηθούν επεισόδια ανεξέλεγκτης μορφής. Γι΄αυτό οφείλει να λάβει αυστηρά μέτρα η ίδια η κυβέρνηση, πριν κάποιοι θερμόαιμοι πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Γ.Δ.


Αυτή η αποστολή τους;
Μια ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον πρόεδρο της επιτροπής διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης (Σπίτι Χατζιδάκι) Μιχάλη Πουσπουρίκα.
Οι δύο αγαπητοί κύριοι είναι ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα «λειτουργία» του χώρου;
Εάν ναι, θα περιμένουμε την αιτιολόγηση. Για ενημέρωσή τους, η πλειοψηφία των Ξανθιωτών δεν είναι. Κι αυτό διότι το κτίριο κατέληξε τελικά σ’ ένα κλειστό αξιοθέατο, το οποίο «εκτίθεται»  προς κάποιους επίσημους επισκέπτες ή κάποια εκδήλωση, μία ανά εξάμηνο.
Ερώτηση λοιπόν. Έτσι προτίθενται να «λειτουργεί» ο χώρος οι παραπάνω κύριοι;
Εάν ναι, προφανώς αδικούν το κτίριο, τον χώρο και κατ’ επέκταση και την ίδια την πόλη της Ξάνθης. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν και τα οποία ήταν πολλά, δεν ξοδεύτηκαν για να παραμείνει έτσι, σαν ένα όμορφο εξωτερικά κουφάρι.
Γ.Δ.


Ο εφιάλτης είναι μπροστά μας….
Επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση με την πανδημία. Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων είναι εφιαλτικές. Μιλούν για 11.000 κρούσματα μέχρι αρχές Δεκεμβρίου και για το ενδεχόμενο να ξεπεράσουμε το μαύρο ρεκόρ των 109 νεκρών που είχαμε τον Απρίλιο. Οι εντατικές φτάνουν στα όρια της πληρότητας ενώ ακούγονται φήμες ότι σε κάποια νοσοκομεία οι γιατροί επιλέγουν ποιους θα βάλουν γιατί δεν έχει κρεβάτι για όλους. Ήδη ετοιμάζεται σχέδιο επιτάξεων ιδιωτικών κλινικών και γιατρών αν δεν υπάρχει ανταπόκριση στην πρόσκληση του υπουργείου για στελέχωση του ΕΣΥ. Αυτό το κύμα της πανδημίας είναι το ισχυρότερο μέχρι στιγμής καθώς όπως λένε οι επιστήμονες αυτό το στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό. Οι προβλέψεις είναι ότι όλοι θα έλθουμε σε επαφή με τον κορωνοϊό αλλά η διαφορά θα είναι στο ποιοι θα είναι εμβολιασμένοι και ποιοι ανεμβολίαστοι. Ποιοι δηλαδή θα πάνε στον πόλεμο με όπλο και ποιοι άοπλοι. Πραγματικά πως είναι δυνατόν να μην το βλέπουν κάποιοι αυτό και να επιμένουν να μην εμβολιαστούν;
Μ.Ξ.


Ενδιαφέρον από Γαλλία για τα 21 αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ του “Ύδωρ 2.0”
Διαβάζουμε ότι έντονο ενδιαφέρον από γαλλικές κατασκευαστικές εταιρείες και τράπεζες για το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» εκφράστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, με τον σύμβουλο για Αγροτικές Υποθέσεις της γαλλικής πρεσβείας στην Ιταλία, Ζαν-Πασκάλ Φαγιόλ, και την Ευσταθία Αντιόχου, υπεύθυνη Μελετών της Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλίας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, υπάρχει ενδιαφέρον για το «Ύδωρ 2.0» που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αρδευτικών έργων από τη δεκαετία του 1960 και περιλαμβάνει 21 αρδευτικά έργα, τα οποία πρόκειται να κατασκευαστούν με Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Να θυμίσουμε ότι σ’ αυτό το πρόγραμμα είναι και το δικό μας αρδευτικό και είναι το μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα 8 που ανακοινώθηκαν στην ειδική εκδήλωση του ΥΠΑΑΤ στις 8 Νοεμβρίου, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός. Κατά συνέπεια μπορεί σύντομα να δούμε το ενδιαφέρον αυτό στην πράξη.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…