Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγιορείτικο κουνουπίδι με πορτοκάλι και μήλα

Αγιορείτικο κουνουπίδι με πορτοκάλι και μήλα

0

-1 κιλό κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια

-2 κόκκινα μήλα, κομμένα  στα 8

-400 γρ. ντομάτα κονκασέ

-4 καρότα, ψιλοκομμένα

-Χυμό από 2 πορτοκάλια

-2 κ.σ. μέλι

-2 κλ. σέλερι

-2 κ.σ. πελτές ντομάτας

-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-Αλάτι, πιπέρι

-Ελαιόλαδο

 

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε τα μήλα, το κουνουπίδι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Ύστερα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Κατόπιν, σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για 30 λεπτά.

Τέλος, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Μπριάμ με ζυμαρικά

    -2 κολοκυθάκια -1 μελιτζάνα -1 κρεμμύδι -200 γραμμάρια ντοματίνια -2 σκελίδες σκόρδο -Αλάτ…
  • Μελιτζάνες στιφάδο

    -5 μελιτζάνες τσακώνικες -1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο -4 ντομάτες ξεφλουδισμένες -1/2 φλι…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παστίτσιο μανιταριών

-500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…