Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγιορείτικο κουνουπίδι με πορτοκάλι και μήλα

Αγιορείτικο κουνουπίδι με πορτοκάλι και μήλα

0

-1 κιλό κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια

-2 κόκκινα μήλα, κομμένα  στα 8

-400 γρ. ντομάτα κονκασέ

-4 καρότα, ψιλοκομμένα

-Χυμό από 2 πορτοκάλια

-2 κ.σ. μέλι

-2 κλ. σέλερι

-2 κ.σ. πελτές ντομάτας

-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-Αλάτι, πιπέρι

-Ελαιόλαδο

 

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε τα μήλα, το κουνουπίδι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Ύστερα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Κατόπιν, σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για 30 λεπτά.

Τέλος, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…