Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

0

Εγκύκλιος από τον υπουργό Εσωτερικών

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών , διευκρινίζεται πώς θα διεξαχθούν  οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για τον  εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει συγκεκριμένους περιορισμούς και προβλέπεται η παρέλαση να έχει συγκεκριμένη διάρκεια 40-60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι στις πόλεις – έδρες των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων θα καταθέσουν στεφάνι, επίσης, οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια ή στην Περιφερειακή Ενότητα.

Στις λοιπές πόλεις, έδρες δήμων το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτισθεί από την οικεία δημοτική αρχή, τηρούμενης της ισχύουσας υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…