Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Σκυλακάκης: Πάνω από 10 δισ. ευρώ οι ενισχύσεις σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σκυλακάκης: Πάνω από 10 δισ. ευρώ οι ενισχύσεις σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

0

Περισσότερα από τα 7 είναι μη επιστρεπτέα

Πάνω από 10 δισ. ευρώ (εκ των οποίων περισσότερα από τα 7 είναι μη επιστρεπτέα) ήταν οι ενισχύσεις που έλαβαν από την κυβέρνηση οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Σε παρέμβασή του επί του σχεδίου του προϋπολογισμού, σημείωσε ότι το ποσό αυτό της ενίσχυσης που δόθηκε σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «είναι τόσο μεγάλο, σε σχέση με το τι συνέβη στην οικονομία που η κριτική ότι “δεν θέλαμε και δεν βοηθήσαμε τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις” καταρρίπτεται». Κάλεσε δε τους βουλευτές, όταν «μιλάμε στο Κοινοβούλιο, να διατηρούμε επαφή με τους αριθμούς, ασχέτως των απόψεων μας, γιατί δεν είναι δυνατόν να δίνεται το μεγαλύτερο ποσό από καταβολής ελληνικού κράτους σε μια κοινωνική ομάδα, γιατί πράγματι υπήρχε ανάγκη να δοθεί, και να λέμε ότι “τους καταστρέψατε και δεν τους βοηθήσατε”».

Τέλος, υπογράμμισε πως «αυτά τα κίνητρα σε καμία περίπτωση δεν αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά μόνο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΟΒΕ: Τα μνημόνια αύξησαν τις ανισότητες

Το 20% των φτωχότερων έχασε τα 3/4 του εισοδήματός του Το 20% των φτωχότερων Ελλήνων φορολ…