Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπαίνει και ο Έβρος στο «κόκκινο»

Μπαίνει και ο Έβρος στο «κόκκινο»

0

Στη Δράμα ο υψηλότερος δείκτης θετικότητας της τελευταίας εβδομάδας με 1,36% Στο 0,67% η Ξάνθη

Ακόμη δύο Περιφερειακές Ενότητες, η Μαγνησία και ο Έβρος, μπαίνουν στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Στο κόκκινο παραμένουν η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Πιερία, η Πέλλα, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Καστοριά, η Δράμα, η Καβάλα, η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Καρδίτσα και η Ημαθία. Από το κίτρινο στο πορτοκαλί πέρασε και το κέντρο της Αθήνας,

Οι περιοχές που επέδειξαν καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα και από το πορτοκαλί επίπεδο πέρασαν στο κίτρινο είναι: Θεσπρωτία, Ρέθυμνο, Λακωνία, Ηλεία και Ευρυτανία. Από το πράσινο στο κίτρινο πέρασαν και η Άρτα και το Άγιον Ορός, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει χαμηλή.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα έχουν καταργηθεί και τα χρώματα στις περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη έχουν πλέον μόνο ενημερωτική αξία για τους κατοίκους της κάθε περιοχής, όπως είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης .

Το υψηλότερο δείκτη θετικότητας (Rt) στην ΑΜΘ παρουσιάζει η Δράμα (1,36%) και ακολουθούν Καβάλα (1,19%), Ροδόπη (0,69%), Ξάνθη (ο,67%), Έβρος (ο,66%) και Θάσος (0,27%).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…