-2,5 κιλά οσομπούκο (μοσχαρίσιο κότσι με κόκκαλο)
-2 κσ ελαιόλαδο
-2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-150 ml άσπρο, ξηρό κρασί
-6-8 ολόκληρα μπαχάρια
-1 κγλ θυμάρι, αποξηραμένο
-2-3 δαφνόφυλλα
-2 καρότα, τεμαχισμένα
-2 σέλερυ στικς, τεμαχισμένα
-3 ντομάτες, αλεσμένες
-1/2 κγλ κουρκουμά
– αλατοπίπερο
Ροδίζουμε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τα κομμάτια του οσομπούκο να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το άσπρο κρασί αφήνοντας το μέχρι να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια, το θυμάρι, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερυ και αφού πάρει βράση το κρέας, κλείνουμε το καπάκι και το σιγοβράζουμε στο ζωμό του για 1,5 ώρα.
Στο μισάωρο προσθέτουμε τις αλεσμένες ντομάτες και τον κουρκουμά κι αλατοπιπερώνουμε περαιτέρω το φαγητό. Δεν προσθέτουμε επιπλέον λάδι καθώς το κρέας είναι αρκετά λιπαρό κι αφήνει το δικό του λίπος κατά το ψήσιμο.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ώσπου το κρέας γίνει τρυφερό, ξεκολλήσει από το κόκαλο και οι ντομάτες με τα λαχανικά σχηματίσουν μια πολυδιάστατη κι ελαφριά σάλτσα ντομάτας. Δοκιμάζουμε την γεύση του φαγητού και διορθώνουμε αναλόγως.