Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μακαρόνια με σολομό και σάλτσα αβοκάντο

Μακαρόνια με σολομό και σάλτσα αβοκάντο

0

-250 γραµ. μακαρόνια ολικής άλεσης

-1 κύβο λαχανικών

-1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (ή δυο μικρότερα)

-λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

-2 κ.σ ελαιόλαδο

-1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη

-λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

-1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο

-1 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

-4 φέτες λεπτές καπνιστό σολωμό

-2 κ.σ γιαούρτι ή τυρί κρέμα light

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό με τον κύβο λαχανικών. Κόβουμε το σολομό σε λεπτές λωρίδες, τον αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κομμάτια για τα ζυμαρικά με σολομό. Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ ανάδευσης. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα βότανα. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού κι αλατοπερώνουμε ελαφρά. Και με ένα πιρούνι λιώνουμε το αβοκάντο ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα υλικά σαν να τα πολτοποιούμε.

Στραγγίζουμε τα καυτά ζυμαρικά (κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε) και τα προσθέτουμε στη σάλτσα αβοκάντο.

Προσθέτουμε το σολομό. Προσθέτουμε λίγο από το καυτό νερό των ζυμαρικών περίπου 1/2 φλ. Απαλά ανακατεύουμε να κρεμώσουν τα ζυμαρικά και να αραιώσει η σάλτσα αβοκάντο.

Σερβίρουμε σε 2 πιάτα σπαγγέτι με σολομό και σάλτσα αβοκάντο, με μια κουταλιά τυρί κρέμα light. Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με λίγα βότανα τη μακαρονάδα με σολομό.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε γλυκιά πάπρικα στο σερβίρισμα.

Ταιριάζει πολύ το ξύσμα λεμονιού στο σερβίρισμα για τα ζυμαρικά με σολομό.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…