Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ ολικής αλέσεως με σοκολάτα, πορτοκάλι και καρύδια

Κέικ ολικής αλέσεως με σοκολάτα, πορτοκάλι και καρύδια

0

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

380γρ καστανή ζάχαρη

4 αυγά

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 βανίλια

1 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι

500γρ αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του

½ φλυτζανιού χοντροκομμένα καρύδια

100γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια

½ φλυτζανιού μαύρες σταφίδες

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Xτυπάμε με μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθούν καλά και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα αυγά ένα ένα, το ξύσμα και μετά τη βανίλια συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού. Τέλος, ρίχνουμε στο μίγμα μας τα καρύδια, τις σταφίδες και τη σοκολάτα και αφού ανακατέψουμε απαλά, ρίχνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185°C στον αέρα για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε το κέικ μας και αφού κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…