1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
380γρ καστανή ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι
500γρ αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
½ φλυτζανιού χοντροκομμένα καρύδια
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
½ φλυτζανιού μαύρες σταφίδες
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Xτυπάμε με μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθούν καλά και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα αυγά ένα ένα, το ξύσμα και μετά τη βανίλια συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού. Τέλος, ρίχνουμε στο μίγμα μας τα καρύδια, τις σταφίδες και τη σοκολάτα και αφού ανακατέψουμε απαλά, ρίχνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185°C στον αέρα για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε το κέικ μας και αφού κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.