-1/2 φλ. ταχίνι (135γρ.)
-1/3 φλ. μέλι (80ml)
-2 βανίλιες
-1 φλ. τριμμένα αμύγδαλα (120γρ.)
-1/2 κτσ μπέικιν πάουντερ
-2 κτσ σουσάμι
-Αν τα θέλετε σοκολατένια τότε μπορείτε να βάλετε στο μείγμα 3 κτσ σκόνη κακάο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το ταχίνι, το μέλι και τις βανίλιες.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμιγνύετε τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ. Αν βάζετε κακάο, τώρα είναι η ώρα.
Προσθέστε τα στεγνά υλικά στο μείγμα με τα υγρά και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ωραίο ζυμάρι.
Βουτυρώστε ένα ταψί ή απλώστε μία λαδόκολλα.
Κάντε το ζυμάρι μικρές μπαλίτσες (να είναι όλες στο ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα).
Βάλτε σε ένα πιατάκι στο σουσάμι. Ό,τι μπαλίτσα ετοιμάσετε, περάστε την από το σουσάμι ώστε να καλυφτεί από αυτό. Ψήστε στους 180° για 10-11 λεπτά. Ύστερα, αφήστε τα στην σχάρα να κρυώσουν καλά πριν τα δοκιμάσετε.