Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Βερικοκόπιτα

Βερικοκόπιτα

0

12 βερίκοκα (αφαιρούμε τα κουκούτσια)

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γλ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. ζάχαρη

1 βανίλια

2 μεγάλα αβγά

3/4 φλ. γάλα φρέσκο

λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)

Για την καραμέλα:

1/2 φλ. ζάχαρη

3 κ.σ. νερό

Η πίτα με καραμελωμένα βερίκοκα είναι μία εύκολη συνταγή! Σε αυτή τη συνταγή για πίτα με καραμελωμένα βερίκοκα κρύβεται όλο το άρωμα από το αγαπημένο μας φρούτο και είναι ιδανική για πρωινό ή και για επιδόρπιο!

Για την πίτα με βερίκοκα, φτιάχνουμε πρώτα την καραμέλα. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση (αφού πάρουν βράση δεν ανακατεύουμε ξανά).  Μόλις γίνει η καραμέλα διάφανη, την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι, στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα την ξανθιά καραμέλα για την πίτα με τα βερίκοκα. Μόλις κρυώσει θα γίνει σαν τζάμι. Συνεχίζουμε με το μείγμα της πίτας

Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να λιώσει η ζάχαρη, για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

Λίγο λίγο, εναλλάξ, ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι με το γάλα. (Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αλεύρι.) Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Στήνουμε την πίτα με τα βερίκοκα. Στρώνουμε σε σειρά τα βερίκοκα πάνω στην καραμέλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, ρίχνουμε τα φιστίκια και απλώνουμε από πάνω το μείγμα.

Το ψήνουμε στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 55΄.

Όπως το βγάζουμε ζεστό από το φούρνο, το τουμπάρουμε σε πιατέλα και αφήνουμε να στραγγίσει καλά η καραμέλα πάνω στη βερικοκόπιτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χοιρινό φρικασέ

-800 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε κομμάτια των 100 γρ. -60 γρ. ελαιόλαδο -200 γρ. κρεμ…