Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Βασίλης εναντίον Semedo

Βασίλης εναντίον Semedo

0

Ο Βασίλης είναι αμείλικτος, δεν δέχεται κουβέντα, και έχει δίκιο. Μα να χάσει ο θεϊκός Ολυμπιακός από τους  Βούλγαρους, να θρηνήσει ένας ολόκληρος Πειραιάς από τον Ruben Semedo; Απαράδεκτο για την ιστορική μας ομάδα της πόλεως του Πειραιά που εκπροσωπεί σε επίπεδο σύνθεσης σήμερα σχεδόν όλη την υφήλιο. Παίχτες από την Πορτογαλία, την Αφρική, την Ισπανία και όλες τις πρώην κτήσεις του Francisco Pizarro  και του Hernan Cortes ενισχύουν με όλες τις τεχνικές δυνάμεις τους τα ιδανικά, τόσον του κεντρικού λιμένος, όσον και τα φλεγόμενα πάθη των ευγενών Ταμπουρίων όσο και της ηρωικής  Δραπετσώνας.

Εκεί τα πάθη χοχλάζουν και ο Ευριπίδης αναδεικνύεται σαν ιδανική μορφή των δικυκλιστών όσο και των βοηθών Μηχανουργών. Νύν υπέρ πάντων ο αγών. Ή θα τους νικήσουμε ή θα πάρουμε kataga για να κάνουμε χαρακίρι. Ήδη εκπρόσωπος των φιλάθλων του Ολυμπιακού ταξιδεύει για την πόλη Yamagata, έδρα της ομώνυμης εταιρείας των περιφήμων Ιαπωνικών σπαθιών με τα οποία οι ένθερμοι Ιάπωνες πατριώτες αυτοκτόνησαν μετά την συνθηκολόγηση του Β παγκοσμίου πολέμου.

Δοκιμασμένα και αποτελεσματικά σπαθιά με επιτυχία 100%. Τα ίδια σπαθιά με τους αξιωματικούς της μακρινής χώρας θα χρησιμοποιήσουν και οι ένθερμοί ιδεαλιστές φίλαθλοι του πολυεθνικού Ολυμπιακού απασών των Ρωσιών και αφρικανικών κρατών. Δεν θα αφήσουμε τους κίτρινους στρατιώτες του Χιροχίτο  να μας υποδείξουν το καθήκον μας και θα αυτοκτονήσουμε μπροστά στην είσοδο του σταδίου Καραϊσκάκη Κατά δωδεκάδες στην αρχή και κατά εικοσάδες άμα δούμε ότι αργεί το πράγμα. Ο Λεωνίδας για την Σπάρτη κι εμείς για τον Πορτογάλο προπονητή μας. Πρέπει να δείξουμε αυτοπεποίθηση  στην απόφασή μας και να γίνουμε φωτεινό παράδειγμα στις επόμενες γενιές της προστρέχουσας νεολαίας στα ιδανικά του Ολυμπισμού, του Velbanoua, του Μοχαμεντ Ντρεγκέρ και του Ουσεϊνσού Μπά.

Μία παράκληση όμως προς τους κκ φιλάθλους. Παρακαλούμε κατά την διάρκεια του αγώνος μην φωνάζετε ελληνικά συνθήματα όπως ‘’Ολυμπιακέ μεγάλε και τρανέ’’ διότι οι ποδοσφαιριστές μας δεν ξέρουν ότι φωνάζετε για την ομάδα μας και χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους και τον ρυθμό τους. Φωνάξτε απλώς μόνον φωνήεντα τύπου ζούγκλας όπως ουα-ουα-ουα λελελελελε, τα καταλαβαίνουν καλλίτερα. Στην γλώσσα των σουαχίλι σημαίνει τρέχα γρήγορα σε κυνηγάει το λιοντάρι. Έτσι άκουγαν και στην ζούγκλα και γλύτωναν από τις τίγρεις τελευταία στιγμή. Μερικούς όμως τους έτρωγαν κιόλας. Θεός σχωρές τους.

Εκείνο όμως που ήρθε να αναστατώσει τις ευγενείς τάξεις των δικών μας φιλάθλων είναι η απόκτηση του Ιρανού Εχσαν Χατζησαφί από την ΑΕΚ. Δεν πιστεύω τώρα να αρχίσουμε να χάνουν τα Πειραιωτάκια του Κογκό από τους απογόνους του Σάχη και του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου! Αυτό Βασίλη δεν πρόκειται να το δεχτούμε και θα σου απαγορεύσουμε την είσοδο σε όλα τα μάτς της ιστορικής μας ομάδας των Ταμπουρίων και της ευρύτερης περιοχής του Χαρτούμ. Πρόσεχε καλά, μία που χάσαμε από τους Βουλγάρους και δεύτερον ο κίνδυνος της Νέας Φιλαδέλφειας, δεν θα σου βγεί σε καλό. Πρόσεχε!!

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

    Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…
  • Περί Μονταζιέρας

    Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …
  • Η φωνή σας

    Γράφει η Χρύσα Μπαΐρα Η φωνή σας… σαν γιασεμιού ευωδιά, μες στα πηχτά σκοτάδια γύρω&…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…