Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΗΓΑΣΟΣ: Ο Μεγάλος Φθινοπωρινός Ποδηλατικός Περίπατος της Θράκης

ΠΗΓΑΣΟΣ: Ο Μεγάλος Φθινοπωρινός Ποδηλατικός Περίπατος της Θράκης

0

Πραγματοποιήθηκε στην Κυριακή η 9η Ποδηλατική Σύζευξη

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Φθινοπωρινός Ποδηλατικός Περίπατος της Θράκης με την 9η σύζευξη της Ξάνθης και των Αβδήρων με την Κοσμοσώτειρα Βήρας Φερών.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ»:

«Και πάλι Πλόες το Πρωινό της Κυριακής 26 του Σεπτέμβρη 2021.

Με οδηγό την χρυσή ισορροπία μας, ανάμεσα στο κληροδοτημένο έργο  των πρώτων εμπνευστών Γιάννη Στεργίδη και Βασίλη Ποιμενίδη και στο νέο των νέων παιδιών του ΠΗΓΑΣΟΥ.

Έχοντας στην φαρέτρα μας την Κλασική Ιστορική  Ποδηλατική  μας Εμπειρία, τα Πλούσια Χαμόγελά μας, την Έντονη Αγωνιστική μας Αύρα και τα ενεργειακά παρασκευάσματα των δεσποσύνων μας Άσπας-Σάσας-Ιωάννας και Νεκταρίας.

Καταφέραμε τις αντηχήσεις παλαιών διαλόγων, να τις ξεσκονίσουμε και να τις ξαναθυμηθούμε μέσα από την ορμή της καρδιάς μας.

Ιχνηλατώντας το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού: Ξάνθης-Πόρτο Λάγος-Κομοτηνής-Σαπών-Κίρκης-Συκοράχης-Άβαντος- Αλεξανδρουπόλεως-Φερών.

Ποδηλατικοί Προσκυνητές. Με παράλληλες συντήξεις αλλά και με χαλκέντερες εξάρσεις , μέσα από κοινά βιώματα, καταφθάσαμε για Ένατη συνεχόμενη χρονιά ταπεινοί προσκυνητές, στην αυθεντική τοποθεσία της Κοσμοσώτειρας  Φερών , αντλώντας δύναμη και κουράγιο από τον διαυγή χρωματικό ορίζοντα καθώς και από τα απόγραφα της Μάνας Γης Θράκης.

Μπορεί να μην σταθήκαμε τυχεροί να ξανασμίξουμε τα βλέμματά μας με τον Θρακιώτη Ημίθεο Ολυμπιονίκη  Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη. Γέννημα Θρέμμα Της Γης Της Κοσμοσώτειρας Βήρας Φερών, ωστόσο η έντονα χαρμόσυνη συνάντησή μας με τον καλό μας φίλο, ευπατρίδη πρώην Αντιδήμαρχο Φερών και νυν Προέδρου του Λαογραφικού Μουσείου Φερών Νικόλαο Γκότση αποτέλεσε παρακαταθήκη εγγεγραμμένη στην μνήμη μας και μας γέμισε αισιοδοξία για την μεθεπόμενη εξόρμησή μας.

Με εκτίμηση
Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …