Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε ανεμβολίαστο δημόσιο υπάλληλο που αρνείται να κάνει τεστ

Πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε ανεμβολίαστο δημόσιο υπάλληλο που αρνείται να κάνει τεστ

0

Εξαγγελία από τον υπουργό Εσωτερικών

Την επιβολή προστίμων ύψους 300 ευρώ την εβδομάδα σε κάθε ανεμβολίαστο δημόσιο υπάλληλο που αρνείται να κάνει διαγνωστικό τεστ, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά το πρόστιμο αυτό οδηγεί στην αποστέρηση του μισθού.

Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού και είναι η πρώτη εβδομάδα που «τρέχουν».

Σε ότι αφορά τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς κλπ από αρνητές ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τις χαρακτήρισε «αβάσιμες», «αστείες» και «ότι να ‘ναι» καθώς υπάρχει ένα «υπόδειγμα έγκλισης που μιλάει για εσχάτη προδοσία, βασανιστήρια, εγκληματικές οργανώσεις» και έκανε λόγο για επιχείρηση εκφοβισμού από την πλευρά των μηνυτών-αρνητών είτε του ιού, είτε του εμβολίου.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι θα πρέπει επί τόπου να υποβάλλονται μηνύσεις για ψευδείς καταμηνύσεις από τους εγκαλούμενους, προκειμένου να υπάρχει σύλληψη. «Θα πρέπει να δοθεί μια γενική κατεύθυνση – νομίζω ότι κινήθηκε ήδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου– ώστε αυτές οι μηνύσεις να αρχειοθετούνται κατευθείαν και άνευ ειδικής εξετάσεως ως προφανώς αβάσιμες και ψευδείς, και να μένει η μήνυση για την ψευδή καταμήνυση και τη συκοφαντική δυσφήμιση και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα για να κριθούν για τις πράξεις τους και να τελειώνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…