Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Οικοτουρισµός ενισχύει την εξωστρέφεια του δήμου Ξάνθης στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας»

Ο Οικοτουρισµός ενισχύει την εξωστρέφεια του δήμου Ξάνθης στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας»

0

Διήμερο συνέδριο με την συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων από Τουρκία, Γεωργία, Ουκρανία, Βουλγαρία και Ρουμανία

Δηλώσεις Μ.Τσέπελη και Μ.Πουσπουρίκα στο «Ε»: «Έχουμε την πρόκληση και τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να προάγουμε την τουριστική ανάπτυξη»

Το πρωί της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος του διακρατικού συνεδρίου με τίτλο «Οικοτουρισµός και Τουριστική Ανάπτυξη των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο ‘’Elisso Xenia Hotel’’και περιστράφηκε γύρω από το θέμα «Πολιτικές και Στρατηγικές Επιλογές για τον Οικοτουρισμό στην Ελλάδα», «Καλές Πρακτικές Οικοτουρισμού στην Περιοχή της Ξάνθης» και «Καλές Πρακτικές Οικοτουρισμού στην Περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και Ειδικά στις Χώρες του Προγράμματος ECOTOUR_NET. Αρχικά, το συνέδριο χαιρέτησε διαδικτυακά η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη και έπειτα ακολούθησε η ομιλία του  Δημάρχου Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελη. Στο «Ε» μίλησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης και ο Project manager/Ecotour-Net, Μιχάλης Πουσπουρίκας παρουσιάζοντας την αξία του έργου.

Το συνέδριο υπάγεται στο έργο «Ανάπτυξη δικτύου οικοτουρισμού στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας», με ακρωνύμιο ECOTOUR-NET, το οποίο πραγματοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENI CBC Joint Operational Programme BLACK SEA BASIN 2014-2020”.

Μ.Τσέπελης: « Το’’ΕCOTOUR-NET’’ χαρίζει γνώσεις τεχνογνωσίας-Βοηθά στην προσπάθεια εξέλιξης»

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, σημείωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και ευτυχία που ο δήμος συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία έχουν προστιθέμενη αξία για τον δήμο. Το πρόγραμμα συνδράμει τον δήμο στην προσπάθεια  να αποκτήσει εξωστρέφεια, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, να έρθει σε επαφή και σε σχέση με άλλες χώρες, ώστε σε οποιοδήποτε θεματικό άξονα συμμετέχει (το συγκεκριμένο σχετίζεται με τον οικοτουρισμό) να λαμβάνει και κάτι περισσότερο με αποτέλεσμα κάθε φορά να είναι πιο προετοιμασμένος και να έχει μία βαθύτερη γνώση των θεμάτων που καλείται να εξετάσει».

Εγκαινιάζεται η συνεργασία με γειτονικές χώρες-Επιτυγχάνεται η δικτύωση-Προπομπός για μελλοντικές δράσεις τουρισμού

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ξεχωριστή ομορφιά του τόπου εστίασε στον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία τέτοια δράση στο άμεσο μέλλον όσον αφορά την ανάπτυξη του τόπου. Υπογράμμισε: «Λόγος γίνεται για την  συνεργασία της χώρας μας  με Τουρκία, Γεωργία, Ουκρανία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Είναι πολύ εύκολο να γίνει μία δικτύωση και να αλλάξουμε τουριστικά προϊόντα και αυτό θα γίνει σε αυτό το συνέδριο. Ο δήμος Ξάνθης και η περιοχή της πόλης μας είναι ένα διαμάντι οικοτουρισμού με απίστευτες ομορφιές, φυσικές και λαογραφικές, αλλά και στο κομμάτι του πολιτισμού κατέχει ξεχωριστή θέση. Οπότε όλο αυτό μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά, ώστε να επενδύσουμε ως δήμος στην επόμενη γενιά δράσεων και ενεργειών τουρισμού για να προσφέρουμε και στον τόπο και στο τοπικό ΕΠ».

Μ. Πουσπουρίκας: «Σημαντικές οι συνεδρίες και οι τοποθετήσεις»

Συμπληρωματικά με τον λόγο του Δημάρχου για το έργο μίλησε και ο Project manager/Ecotour-Net, Μιχάλης Πουσπουρίκας,ο οποίος αναφέρθηκε με συντομία στους παρευρισκόμενους τονίζοντας πως και οι τρεις συνεδρίες είναι εξίσου σημαντικές. Είπε: «Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος Black Sea ,προωθεί τον Οικοτουρισμό. Εμείς ως συνεργάτες του δήμου στο κομμάτι της Διαχείρισης υποστηρίζουμε τον δήμο και τις υπηρεσίες για να υλοποιηθεί το έργο με τον καλύτερο τρόπο».

Διασυνοριακές συνεργασίες και αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Τέλος, ο κ. Πουσπουρίκας σχολίασε: «μιλάμε για διεθνές, σημαντικό συνέδριο, το οποίο ευελπιστούμε να γίνει πολιτική του δήμου. Έχουμε την πρόκληση του Ταμείου Aνάκαμψης. Πρέπει να τρέξουμε ,να είμαστε πρωτοπόροι να εκμεταλλευτούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τους πόρους στο πεδίο του τουρισμού».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…