Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

0

«Χάθηκε η μπάλα»
Κάτι δεν πάει καλά στο νομό μας σε επίπεδο νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Τα κρούσματα χθες ήταν πάλι αυξημένα, 89 προχθές, και βαδίζουμε ολοταχώς για μίνι λοκντάουν.
Η υπόθεση είναι οριακή, οι εμβολιασμοί δεν είναι αυτοί που πρέπει και όταν θα βρεθούμε στο «κόκκινο»  θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο.
Πάντως, είναι ν’ απορεί κανείς. Στην περιφέρειά μας τα κρούσματα αυξάνονται, άνθρωποι πεθαίνουν με το 94% αυτών να είναι ανεμβολίαστοι και άλλοι πεισματικά ν’ αρνούνται το εμβόλιο λέγοντας αστήρικτες δικαιολογίες.
Γ.Δ.


Είμαστε πρώτοι στ’ αρνητικά
Εκείνο μάλιστα που δημιουργεί μια μεγάλη απορία για την στάση των αρνητών εμβολιασμού, είναι πως χρησιμοποιούν δεκάδες δικαιολογίες.
Είναι ν’ απορείς που τις σκέφτονται.
Έτσι, όλοι αυτοί οι αρνητές κατάφεραν η χώρα μας, η Ελλάδα μας, να είναι από τις πρώτες σε μικρό ποσοστό εμβολιασμένων πανευρωπαϊκά.
Αντίστοιχες χώρες σε πληθυσμό έχουν εμβολιάσει το 85-90% των ενήλικων πολιτών τους. Κι εμείς, ο «έξυπνος» λαός, είμαστε στο 65% και πρώτοι σε αναλογία νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
-Είναι να ντρέπεται κανείς γι’αυτό το κακό που δεν δείχνει να τελειώνει…
Γ.Δ.


Οικολογικό ανεξήγητο
Τσακωνόμαστε με την πρώτη ευκαιρία για θέματα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν λυθεί εδώ και χρόνια.
Εμείς, τρομάρα μας, όχι μόνον δεν τα έχουμε λύσει, αλλά διαμαρτυρόμαστε και αντιδράμε όταν γίνεται προσπάθεια να λυθούν με τον καλύτερο τρόπο.
Έτσι, ενώ όλοι αποδέχονται πως η αιολική ενέργεια είναι η πλέον φιλική προς το περιβάλλον και πως αυτό θεωρείται αυτονόητο και πρόκειται για αρχή της Οικολογίας, δεν το αποδέχονται στη χώρα μας.
Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας οικολογικές οργανώσεις επιδίδονται σε ακτιβισμό εναντίον της…αιολικής ενέργειας.
Το σκεπτικό, μεταξύ μας, συνορεύει με τις πύλες του ανεξήγητου.
Γ.Δ.


Υπόθεση για ψυχίατρο
Είναι γεγονός πως δύσκολα, πολύ δύσκολα μπορείς να ερμηνεύσεις με τη λογική κάποιες ανθρώπινες λειτουργίες και συμπεριφορές.
Σ’ αυτές ανήκει κι αυτή που ξάφνιασε όλη την Ξάνθη και πέρα από αυτήν, για την ενέργεια άγνωστος ή άγνωστοι να παραβιάσουν κλειδαριές για να μπουν στο χώρο της δεξαμενής για να ρίξουν πετρέλαιο! Ναι, πετρέλαιο στο νερό ύδρευσης.
Βέβαια άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των κατοίκων του Μυρωδάτου δεν υπήρχε. Απλά το νερό μύριζε και προφανώς κανείς δεν επιθυμεί να πίνει νερό με γεύση πετρελαίου.
Μετά από αυτό, σίγουρα κι εσείς θ’ απορείτε ποιος ή ποιοι το έκαναν και γιατί.
-Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων, το έχουμε πει.
Γ.Δ.


Έρχεται μίνι lockdown
Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ξάνθη συνεχώς αυξάνεται και η κατάσταση επιδεινώνεται. Φτάσαμε να έχουμε πάλι τα περισσότερα κρούσματα στην ΑΜΘ. Κοντεύουμε τριψήφιο αριθμό την ημέρα. Και δεν ξέρουμε από πού έγινε αυτό. Τα σχολεία έχουν κρούσματα αλλά όχι τόσα πολλά ώστε να αποδοθεί εκεί η μεγάλη αύξηση που παρατηρείται. Είναι βέβαιο ότι από την επόμενη εβδομάδα θα πάμε σε μίνι lockdown τύπου Καβάλας. Δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 και ίσως κάποια μέτρα για την εστίαση.
Ευτυχώς δεν θα είναι το lockdown όπως το γνωρίσαμε αλλά και πάλι θα είναι επιπρόσθετα απαγορευτικά μέτρα που θα περιορίσουν την κίνηση με επιπτώσεις στην οικονομία.
Μ.Ξ.


Η γειτόνισσά μας η κ.Γεράρδη
Τα καθήκοντα γενικής γραμματέως Υποδομών ανέλαβε πρόσφατα η Πολιτικός Μηχανικός κυρία Μαρία- Έλλη Γεράρδη.
Δεν θ’ αποτελούσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανάληψη των καθηκόντων αυτών, εάν η νέα Γεν.Γραμματέας δεν είναι γειτόνισσά μας, από την διπλανή Κομοτηνή.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
«Η κ. Γεράρδη Μαρία- Έλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου το 1999. Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων»  του ΕΜΠ το 2003.
Γ.Δ.


Σιτηρά, βαμβάκι στα πάνω τους
Ευχάριστα νέα για τους γεωργούς μας σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων. Είναι δε ευχάριστα τόσο γιατί υπάρχει καλή παραγωγή από άποψη κιλών, και ιδιαίτερα καλή από άποψη τιμών.
Μάλιστα τα σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι, αραβόσιτος), πήγαν σε τιμές που ικανοποίησαν απόλυτα τους παραγωγούς μας.
Το ίδιο θα συμβεί και με το βαμβάκι που η τιμή του έχει ξεπεράσει τα 60 λεπτά. Μάλιστα το ελληνικό βαμβάκι είναι περιζήτητο στις διεθνείς αγορές.
Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως οι τιμές των προϊόντων αυτών, όπως και άλλων ειδών για τη διατροφή, θα παραμείνουν υψηλές.
Γ.Δ.


Αύξηση και στα λιπάσματα και σπόρους
Κι ενώ οι αγρότες μας ανασαίνουν οικονομικά λόγω αύξησης της τιμής των προϊόντων που παράγουν, η χαρά τους είναι περιορισμένη.
Αιτία, η αύξηση, αμέσως όμως, όλων των προϊόντων που έχουν σχέση με την παραγωγή. Λιπάσματα, σπόροι, φάρμακα, όλα βρήκαν την ευκαιρία να «τσιμπήσουν» προς τα πάνω.
Πριν καλά-καλά δούνε τα χρήματα των αυξημένων τιμών των προϊόντων τους, οι βιομηχανίες ανέβασαν κι αυτές τις δικές τους τιμές.
Να μη χαρούν οι αγρότες, να μην δουν λίγο χρήμα παραπάνω για τον κόπο και την δουλειά τους.
Γ.Δ.


Δικαιολογίες για δήθεν Προσωπικά Δεδομένα
Ελληνικές υπερβολές. Το μάθαν το ποίημα όλοι τώρα και με το παραμικρό επικαλούνται τα «Προσωπικά Δεδομένα».
Τα επικαλούνται χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό. Απλά έμαθαν τις δύο λέξεις και τις ξεφουρνίζουν.
Αυτό συνέβη πρόσφατα στο δήμο Καβάλας. Εκεί λοιπόν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κ. Πεφάνης ζήτησε να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για να συμμετάσχουν στην δια ζώσης συνεδρίαση του οργάνου οι σύμβουλοι.
Η πλειοψηφία συμφώνησε και προσκόμισε πιστοποιητικά. Υπήρξαν όμως και ελάχιστοι που αρνήθηκαν με το αιτιολογικό πως πρόκειται για «προσωπικά δεδομένα».
Μπούρδες. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα καθώς από τα πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού δεν υπάρχουν πληροφορίες που δεν είναι ήδη γνωστές στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου.
Όταν με το καλό ξεκινήσουν οι ζωντανές συνεδριάσεις των δήμων στην Ξάνθη, η απάντηση στους αρνητές είναι αυτή.
Γ.Δ.


Ο Φανουράκης, ο Μπακογιάννης, ο Ιμάμογλου και η Μόνικα Μπελούτσι
Παρών και στο μεγάλο πολιτιστικό της χρονιάς ήταν ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης. Μετά τον ημιτελικό στο Παρίσι που πήγε για να δει τον Στέφανο Τσιτσιπά, τώρα ταξίδεψε στην Αθήνα για να δει την παράσταση στο Ηρώδειο «Μαρία Κάλλας…Γράμματα και Αναμνήσεις», που ερμηνεύει η Ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι. Στο περιθώριο της παράστασης ο κ. Φανουράκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη που συνόδευε τον καλεσμένο του Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος αυτές τις μέρες πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.
Ενδιαφέρουσες γνωριμίες από κάθε άποψη. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Ιμάμογλου είναι ο ανερχόμενος αστέρας της πολιτικής στην Τουρκία και πολλοί τον θεωρούν αντίπαλο δέος του Ερντογάν.
Μ.Ξ. 


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …