Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ανάσα» για τη σύνδεση του νοσοκομείου με οξυγόνο

«Ανάσα» για τη σύνδεση του νοσοκομείου με οξυγόνο

0

Αναδείχθηκε μειοδότης για την κατασκευή του δικτύου – Με ρυθμούς χελώνας όλες οι διαδικασίες

 

Μετά από 9 μήνες που τοποθετήθηκε η γεννήτρια και 17 μήνες  από τότε που έγινε η δωρεά! «Παρότι κοινωνικός ο χαρακτήρας του έργου υπάρχουν καθυστερήσεις», παραδέχεται ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Ι. Ζερενίδης

 

 

Πέρασαν 17 μήνες από τότε που συμπολίτες μας επιχειρηματίες που διαμένουν στο εξωτερικό δώρισαν μια γεννήτρια οξυγόνου προκειμένου να εξοπλίσουν το νοσοκομείο Ξάνθης για να αντιμετωπίσει με ισχυρότερα μέσα την πανδημία που έπληττε ανελέητα την χώρα και τον νομό μας. Η κίνησή τους αυτή έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από την τοπική κοινωνία ωστόσο η παθογένεια που πλήττει την δημόσια διοίκηση λειτούργησε άψογα όπως πάντα προκαλώντας καθυστέρηση σε κάθε διαδικασία με αποτέλεσμα τόσους μήνες μετά ακόμη να μην έχει τεθεί σε λειτουργία.

Με ρυθμούς χελώνας όλες οι διαδικασίες για την λειτουργία της γεννήτριας οξυγόνου στο νοσοκομείο

Η δωρεά της γεννήτριας ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2020 και ο δήμος την έκανε αποδεκτή στις 15/11/2020. Να θυμίσουμε ότι η δωρεά έγινε στον δήμο Ξάνθης και ο δήμος την παραχώρησε στο νοσοκομείο. Στις 30 Νοεμβρίου 2020 κατά τη διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση της δωρεάς  της κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου για τις ανάγκες στο νοσοκομείου. Εγκρίθηκε επίσης και η ανάληψη του κόστους της δαπάνης της εγκατάστασης που όπως την προσδιόρισε τότε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης ανέρχεται σε 60 – 70.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει και κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών όπως συντήρηση  – αναβάθμιση των σωληνώσεων παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια στις 3 Δεκεμβρίου του 2020 τοποθετήθηκε η Κινητή Μονάδα Οξυγόνου στο Νοσοκομείο Ξάνθης, μετά από απόφαση που ελήφθη από τα συλλογικά όργανα του δήμου Ξάνθης. Η μονάδα τοποθετήθηκε σε εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου και ο δήμος ανέλαβε  να εγκαταστήσει τις αναμονές του κτηρίου, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η παροχή.

Μετά από 9 μήνες μόλις χθες αναδείχθηκε μειοδότης στο διαγωνισμό για  το δίκτυο παροχής

Έκτοτε πέρασαν 9 μήνες και μόλις την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου το πρακτικό της επιτροπής διαπραγμάτευσης και αναδείχθηκε ο μειοδότης ανάδοχος του διαγωνισμού για  το έργο της αναβάθμισης του δικτύου παροχής οξυγόνου. Ουσιαστικά πρόκειται να κατασκευάσει και τις νέες γραμμές δικτύου. Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική απόφαση προέβλεπε η κατασκευή του δικτύου να γίνει από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου αλλά στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε καθώς το έργο κρίθηκε εξειδικευμένο και προκηρύχθηκε  μειοδοτικός διαγωνισμός.  Σ’ ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του  έργου δεν είναι σαφές καθώς όπως αναφέρθηκε πρόκειται για έργο που απαιτεί εξειδίκευση.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Ζερενίδης παραδέχτηκε την καθυστέρηση αποδίδοντάς της στη «δυσκαμψία» που διέπει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης αναγνωρίζοντας ωστόσο πως πρόκειται για ένα έργο με κοινωνική διάσταση που θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί: «Η γεννήτρια τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία και λειτούργησε άψογα. Είναι ένα πάγιο του νοσοκομείου, μια υποδομή με σύγχρονες προδιαγραφές, με μεγάλη αξία  την εποχή που διανύουμε. Παρότι είναι κοινωνικός ο χαρακτήρα του έργου  υπήρξαν καθυστερήσεις στις διαδικασίες όπως συμβαίνει στην δημόσια διοίκηση. Είναι ένα εξειδικευμένο έργο εξοπλισμού του νοσοκομείου και ο δήμος συμβάλει με την χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…