Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παρέμβαση των «4» από την «Αγάπη για την Ξάνθη μας» για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Παρέμβαση των «4» από την «Αγάπη για την Ξάνθη μας» για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

0

Με μακροσκελή ανακοίνωση τάσσονται σθεναρά κατά της υποχρεωτικότητας, ασκώντας κριτική για πρόκληση κοινωνικών και εργασιακών διακρίσεων

Σε αυτόνομη παρέμβαση με θέμα την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών προέβησαν οι τέσσερις (μετά την ανεξαρτητοποίηση Σταματιάδη) σύμβουλοι της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας». Συγκεκριμένα, Δημοσθένης Γεωργιάδης (ιατρός στο επάγγελμα), Μιχάλης Σπανίδης, Χάρης Διαφωνίδης και Αφεντούλης Τσακιρίδης στη μακροσκελή ανακοίνωσή τους αποδίδουν τα εύσημα στους υγειονομικούς που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Σήμερα κάποιοι από αυτούς τους ήρωες πετιούνται στην κυριολεξία στον δρόμο. Η θέσπιση του «υποχρεωτικού» εμβολιασμού αποτελεί μια μορφή εξαναγκασμού, εκβιασμού και ψυχολογικής βίας , που θίγει την αξία και την υπόληψη αυτών των ανθρώπων», τονίζουν οι υπογράφοντες κάνοντας αναφορά στα δικαιώματα των πολιτών αναφορικά με την επιλογή και ασκώντας κριτική στις διακρίσεις που υφίστανται εργασιακά, αλλά και κοινωνικά.

Οι ίδιοι σημειώνουν επίσης ότι: «η αναστολή εργασίας των εργαζομένων σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας, θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στη λειτουργία τους με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενείς. Στο ήδη υποστελεχωμένο ΕΣΥ θα προστεθεί και η απώλεια ενός σημαντικού σε αριθμό εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού η αναπλήρωση του οποίου πιθανότατα δεν θα είναι εφικτή. Επιπλέον κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι θα δημιουργηθούν λειτουργικά προβλήματα στο υγειονομικό προσωπικό που θα παραμείνει και θα κληθεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και μάλιστα χωρίς άδειες. Συνεπώς, η ασφάλεια της δημόσιας υγείας , η οποία ήταν και η αιτιολογική βάση της θέσπισης του νόμου περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, πιθανώς τίθενται σε κίνδυνο ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή του».

Οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι επισημαίνουν καταληκτικά, τους κινδύνους για τις κοινωνικές συνέπειες και αναφέρουν: «όλοι εμείς, εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι πολίτες, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί, να μοιραζόμαστε τα ίδια αγαθά, να έχουμε κοινές ανησυχίες μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης. Η πολιτική των διακρίσεων και του κοινωνικού στιγματισμού είναι απορριπτέα και δεν συνάδει με τις αρχές , τα ήθη, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. Επιβάλλεται να γίνει άμεσα η απόσυρση του νόμου περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, η επιστροφή όλων των εργαζομένων υγείας στις θέσεις εργασίας τους και να σχεδιαστεί μια ορθολογική στρατηγική αντιμετώπισης της επιδημίας χωρίς κοινωνικές και εργασιακές διακρίσεις».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…