Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Ξεκινάει τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Ξεκινάει τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

0

Ποια τα κριτήρια γνώσεων και δεξιοτήτων

Εντός του Φεβρουαρίου 2022 αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη φύλαξη των παιδιών τους ηλικίας από 2 μηνών έως και 2,5 ετών. Η σχετική τροπολογία κατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την κοινωνική προστασία και σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, το πρόγραμμα βοηθάει ιδιαίτερα τους γονείς που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες ασφαλούς φύλαξης των παιδιών τους λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της καθημερινότητάς τους, προωθώντας την ισότητα γυναικών και ανδρών στην απασχόληση.

Βάσει του σχεδιασμού θα δημιουργηθεί ένα μητρώο επιμελητών, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων όπου θα εγγράφονται τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να απασχοληθούν ως επιμελητές. Αρχικά θα εγγράφονται αυτοί που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια γνώσεων και δεξιοτήτων και στη συνέχεια, οι γονείς που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες φύλαξης θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σε επόμενο στάδιο οι γονείς θα επιλέγουν επιμελητή ή επιμελήτρια για το παιδί ή τα παιδιά τους, με τον οποίο θα συνάψουν συμφωνία συνεργασίας και θα αρχίσουν να λαμβάνουν μηνιαία οικονομική ενίσχυση.

Τα φυσικά πρόσωπα που θα εγγράφονται στο μητρώο επιμελητών πρέπει μεταξύ άλλων να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
  • Να είναι Έλληνες πολίτες ή διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, με δικαίωμα εργασίας.
  • Να είναι απόφοιτοι/ες επαγγελματικής εκπαίδευσης ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή κάτοχοι ισότιμου τίτλου σπουδών των ειδικοτήτων Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Εκφρασης, ή κάτοχοι πτυχίου ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας, Προσχολικής Αγωγής, Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, ή είναι απόφοιτοι/ες κατ’ ελάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης και έχουν ολοκληρώσει το πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για επιμελητές/τριες.
  • Να έχουν γνώσεις παροχής Α΄ Βοηθειών σε παιδιά.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα παράταση δύο μηνών

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση Νέα παράταση 2…