Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δύο χρόνια λειτουργίας για το πρώτο Αποτεφρωτήριο στη χώρα

Δύο χρόνια λειτουργίας για το πρώτο Αποτεφρωτήριο στη χώρα

0

Ολοκληρώθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ για την αποτέφρωση στην Ελλάδα

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη λειτουργία του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα, γεγονός που είχε χαρακτηριστεί ως ιστορικό από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στη Ριτσώνα, όπου λειτουργεί το Αποτεφρωτήριο, χιλιάδες οικογένειες μπόρεσαν να εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία των αγαπημένων τους, εδώ, στη χώρα μας, και να λυτρωθούν από την ταλαιπωρία μεταφοράς τους στο εξωτερικό, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μεταξύ των επωνύμων που αποτεφρώθηκαν στη Ριτσώνα ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Γιώργος Κοτανίδης, ο Πέτρος Κουναλάκης, ο Στέφανος Μίλλερ κ.α.

Το Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας έχει πάρει έπαινο σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, συγκεκριμένα στα Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020.  Έχει σχεδιαστεί με απόλυτο σεβασμό στον εκλιπόντα και τους οικείους του,  έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ήρεμου και γαλήνιου περιβάλλοντος για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον εκλιπόντα. Στο βιβλίο εντυπώσεων που υπάρχει στο Αποτεφρωτήριο είναι συγκινητικές οι αναφορές των συγγενών για την ποιότητα των υπηρεσιών, την ευγένεια του προσωπικού, την αισθητική του χώρου, την αξιοπρέπεια και το περιβάλλον.

Επίσης, το Αποτεφρωτήριο σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει live streaming από την αίθουσα τελετών, ώστε οι συγγενείς και οι φίλοι που δεν μπορούν να παραβρεθούν στην τελετή, να μπορούν να την παρακολουθούν από όπου βρίσκονται, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Πρόσφατα, η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η υπόσχεση» και αφορά τα 23 χρόνια προσπαθειών για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε ο κ. Κώστας Πλιάκος και αφηγητής είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι: Αλέκος Αλαβάνος, Νίκος Αλιβιζάτος, Νίκος Αγγελέτος , Γιώργος Αμυράς, Άννα Βαγενά, Αντώνης Βγόντζας, Πέτρος Βαρελίδης, Έλλη Βενέδικτου, Νίκος Βούτσης, Μαρία Δαμανάκη, Σπύρος Δανέλης, Γιώργος Διακοφωτάκης, Θεόδωρος Επισκοπόπουλος, Φώντας Ζαβιτσάνος, Κώστας Ζέρβας, Λούσυ Κιουσοπούλου, Ιωάννης Κονιδάρης, Φώτης Κουβέλης, Γρηγόρης Λέων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Μπουτάρης, τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Πρωτόπαπας, Παναγιώτης Σγουρίδης, Πάνος Σκουρλέτης.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο youtube.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…