Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ γιαουρτιού με αμύγδαλα και βερίκοκα

Κέικ γιαουρτιού με αμύγδαλα και βερίκοκα

1

-410 γρ. ‏βερίκοκα κομμένα στη μέση

-125 γρ. ‏ανάλατο βούτυρο

-1/2 φλιτζ. ‏άχνη ζάχαρη

-1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

-2 ‏αυγά

-1 1/3 φλιτζ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-175 γρ. ‏γιαούρτι

-1/4 φλιτζ. ‏αμυγδαλόψιχα

-1/4 φλιτζ. ‏τριμμένη αποξηραμένη καρύδα

-200 γρ. ‏γιαούρτι με φρούτα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε λαδόκολλα σε μία φόρμα για κέικ, ακτίνας 20 εκ.

Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει το μείγμα απαλό.

Προσθέστε τα αυγά (1 κάθε φορά) ανακατεύοντας πολύ καλά κάθε φορά.

Προσθέστε το αλεύρι και το γιαούρτι και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίξτε το μισό μείγμα του κέικ στη φόρμα.

Ύστερα απλώστε τα κομμένα βερίκοκα πάνω από το μείγμα.

Μετά ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα πάνω από τα βερίκοκα.

Περιχύστε από πάνω τα αμύγδαλα και την καρύδα.

Ψήστε το κέικ για 40-50 λεπτά και ύστερα αφού το αφήσετε λίγο να κρυώσει, απολαύστε το!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…