Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μία μέρα κράτησαν οι καταλήψεις σε γυμνάσια και ΕΠΑΛ

Μία μέρα κράτησαν οι καταλήψεις σε γυμνάσια και ΕΠΑΛ

1

Πίσω στις σχολικές αίθουσες βρέθηκαν οι μαθητές την Τρίτη. Σε κάποιες περιπτώσεις μαθητές προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο την πρώτη ώρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Μία ημέρα κράτησαν οι καταλήψεις στην Ξάνθη, αφού χθες πραγματοποιήθηκε κανονικά η δια ζώσης διδασκαλία. Υπενθυμίζεται ότι σε κατάληψη τελούσαν την πρώτη μέρα της εβδομάδας τα γυμνάσια 1ο, 4ο και 6ο (που συστεγάζονται), 7ο, το γυμνάσιο Σμίνθης, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ και το σχολικό συγκρότημα της Γλαύκης (γυμνάσιο-λύκειο-ΕΠΑΛ).

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Χρήστος Ιωαννίδης επιβεβαίωσε στο «Ε» ότι: «σε κανένα σχολείο δεν συνεχίστηκε η κατάληψη. Μερικοί βέβαια αποπειράθηκαν να εμποδίσουν την είσοδο την πρώτη ώρα, όμως η προσπάθειά τους δεν ευδοκίμησε. Όλα τα σχολεία λειτουργούν στο 100%».

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί αφού σύμφωνα με τη νέα τη νομοθεσία, οι επιλογές των σχολείων σε περιπτώσεις κατάληψης είναι: ή να χαθεί μία από τις πέντε εκδρομές ή το μάθημα να συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση, αφού υπάρχει πλήρης ετοιμότητα ήδη από την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα, ήδη τα σχολεία από την πρώτη μέρα είχαν τη δυνατότητα αναπροσαρμογής και απευθείας μετατροπής της τάξης σε… ψηφιακή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…